Toaletele publice din Tokyo fac furori printre turiști: „Fiecare este atât de diferită încât ai impresia că este o nouă descoperire de fiecare dată“ VIDEO

Toaletele publice din Tokyo fac furori printre turiști: „Fiecare este atât de diferită încât ai impresia că este o nouă descoperire de fiecare dată“ VIDEO

Nu doar templele japoneze și florile de cireș fac obiectul atracțiilor pentru cei care vizitează Tokyo. Turiștii pot participa, mai nou, și la un pelerinaj curatorial al minunilor moderne ale orașului: toaletele publice, potrivit New York Post .

„Perfect Days", filmul nominalizat la Oscar despre un curățător de toalete din districtul Shibuya din oraș a inspirat-o pe Penelope Panczuk să ia parte la Tokyo Toilet Shuttle, un tur de două ore al acestor toalete.

Toalete japoneze. FOTO Captură YouTube Japanese Stylish Public Toilet - THE TOKYO TOILET

„În Statele Unite sau în Franța, de unde sunt, pur și simplu nu te duci. Aici, în Tokyo, ești foarte fericit să te duci pentru că sunt extrem de curate, sunt foarte sigure și fiecare este atât de diferită încât ai impresia că este o nouă descoperire de fiecare dată", a spus Panczuk despre utilizarea instalațiilor publice.

Toaletele, produse de TOTO, dispun de jeturi de curățare, scaune încălzite, muzică și alte funcții care au făcut din ele unele dintre cele mai apreciate exporturi tehnologice ale Japoniei din ultimii ani.

Comedia de animație „South Park" le-a dedicat recent un întreg episod.

Ingenioasele toalete au căpătat notorietate grație Tokyo Toilet Project, un proiect demarat în 2020 de către organizația non-profit The Nippon Foundation, care a recrutat creatori, inclusiv arhitectul Tadao Ando, laureat al Premiului Pritzker, pentru a îmbunătăți accesibilitatea și arta în 17 toalete publice din districtul Shibuya.

Deși, inițial, nu a fost gândit ca o atracție turistică, guvernul din Shibuya a văzut în ele o șansă de a extinde atractivitatea zonei pentru vizitatori.

„Vizitatorii pot fi conduși prin părțile mai puțin vizitate din Shibuya și se pot bucura de întregul cartier în timp ce verifică toaletele", a declarat Yumiko Nishi, manager al asociației turistice din cartier.

Cei care participă la un astfel de tur plătesc 4.950 de yeni (32,76 dolari) pentru a vizita nouă toalete distincte, inclusiv una cu pereți transparenți care devin opaci atunci când utilizatorii intră în în încăpere și o alta operată prin comenzi vocale.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat