Toate particulele SARS-CoV-2 existente în lume ar putea încăpea într-o singură doză de suc, susţine un matematician

Toate particulele SARS-CoV-2 existente în lume ar putea încăpea într-o singură doză de suc, susţine un matematician

Toate particulele SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19, existente în acest moment la nivel global ar putea încăpea cu uşurinţă într-o singură doză de suc, potrivit calculelor realizate de un matematician britanic, care subliniază astfel efectele devastatoare pe care le poate declanşa o minusculă particulă virală, informează Reuters.

Folosind datele referitoare la ratele globale ale noilor infectări cu COVID-19, asociate cu estimări ale încărcăturii virale, Kit Yates, un expert în matematici de la Universitatea Bath, a calculat că în orice moment în lume există circa două cvintilioane – echivalentul a două miliarde de miliarde – de particule virale SARS-CoV-2.

Explicându-şi metoda de calcul, Yates a spus că a folosit diametrul particulei SARS-CoV-2 – la o medie de circa 100 de nanometri sau 100 de miliardimi dintr-un metru – după care a calculat volumul virusului sferic.

Luând în calcul chiar şi proteinele spike ale coronavirusului care ies în afară şi faptul că particulele sferice vor lăsa spaţii goale atunci când sunt aşezate unele lângă altele, totalul tot este mai mic decât o cutie de suc de 330 de mililitri, a spus acesta.

”Este uimitor să constatăm că tot necazul, disfuncţionalităţile, dificultăţile şi pierderile de vieţi care s-au întâmplat anul trecut ar putea constitui o cantitate atât de mică”, a precizat Yates într-o declaraţie.

Peste 2,34 de milioane de persoane au decedat din cauza COVID-19 până în prezent, iar la nivel global au fost raportate aproape 107 milioane de cazuri confirmate.

Sursa: Agerpres


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…