Toate particulele SARS-CoV-2 existente în lume ar putea încăpea într-o singură doză de suc, susţine un matematician

Toate particulele SARS-CoV-2 existente în lume ar putea încăpea într-o singură doză de suc, susţine un matematician

Toate particulele SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19, existente în acest moment la nivel global ar putea încăpea cu uşurinţă într-o singură doză de suc, potrivit calculelor realizate de un matematician britanic, care subliniază astfel efectele devastatoare pe care le poate declanşa o minusculă particulă virală, informează Reuters.

Folosind datele referitoare la ratele globale ale noilor infectări cu COVID-19, asociate cu estimări ale încărcăturii virale, Kit Yates, un expert în matematici de la Universitatea Bath, a calculat că în orice moment în lume există circa două cvintilioane – echivalentul a două miliarde de miliarde – de particule virale SARS-CoV-2.

Explicându-şi metoda de calcul, Yates a spus că a folosit diametrul particulei SARS-CoV-2 – la o medie de circa 100 de nanometri sau 100 de miliardimi dintr-un metru – după care a calculat volumul virusului sferic.

Luând în calcul chiar şi proteinele spike ale coronavirusului care ies în afară şi faptul că particulele sferice vor lăsa spaţii goale atunci când sunt aşezate unele lângă altele, totalul tot este mai mic decât o cutie de suc de 330 de mililitri, a spus acesta.

”Este uimitor să constatăm că tot necazul, disfuncţionalităţile, dificultăţile şi pierderile de vieţi care s-au întâmplat anul trecut ar putea constitui o cantitate atât de mică”, a precizat Yates într-o declaraţie.

Peste 2,34 de milioane de persoane au decedat din cauza COVID-19 până în prezent, iar la nivel global au fost raportate aproape 107 milioane de cazuri confirmate.

Sursa: Agerpres

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

2 Așa arată sfidarea României...

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 Emilia Şercan / Dîncu este această lumină securistică care petrecea după-amiezile la vilele SRI cu Dragnea şi G…