Tomac (PMP): PSD i-a promis lui Goga un loc de muncă pentru soție; depunem plângere penală

Tomac (PMP): PSD i-a promis lui Goga un loc de muncă pentru soție; depunem plângere penală

Partidul Mișcarea Populară va depune o plângere penală pentru trafic de influență și primirea de foloase necuvenite pe numele deputatului Octavian Goga, care a demisionat duminică din PMP și s-a înscris în PSD, a declarat pentru AGERPRES președintele executiv al formațiunii, Eugen Tomac.

 Tomac a susținut că PSD i-ar fi oferit lui Octavian Goga "un loc de muncă bine plătit pentru soția acestuia".

"Există mai multe elemente pe care domnia sa mi le-a mărturisit și mie, și altor colegi din cadrul PMP. Toate aceste elemente pe care domnia sa ni le-a spus, ca să-și justifice plecarea, constitue elemente extrem de grave care intră la foloase necuvenite. Din aceste rațiuni am luat hotărârea să depunem o plângere penală. Este inadmisibil ca un parlamentar să plece dintr-un partid în altul, tocmai pentru că se folosesc asemenea practici ticăloase. E vorba despre poziția unui partid. Domnia sa a intrat în Parlament prin redistribuire, ar trebui să aibă o minimă decență față de ce a putut să-i ofere PMP. Dacă PSD i-a promis lucrurile pe care ni le-a spus și nouă, este grav. (...) Motivația a fost că i s-a promis soției domniei sale un loc de muncă bine plătit. Este o chestiune care nu mai are nimic cu politica. Este o formă de trafic de influență și primire de foloase necuvenite", a detaliat Eugen Tomac, arătând că există și alte elemente care vor fi trecute în plângerea penală.
Deputatul PMP de Covasna Octavian Goga a informat duminică Biroul Permanent că a demisionat din PMP și va activa în Grupul parlamentar al PSD. Goga și-a anunțat demisia începând cu data de 18 iunie.

Secretarul Camerei, Ioana Bran, a precizat că cererea de demisie va fi citită luni în plenul Camerei Deputaților.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bășiți aici! / „Declarația de la București” / Căcații stângii, acum ajunși bășini, vor să-l alunge pe Iohannis

2 Ăștia o iau razna / Numire suspectă în Guvern pe filiera interlopului lui Cîțu / Cum, mă, să pui în locul unui pro…

3 Fiul patronului Cris-Tim, arestat pentru trafic de droguri

4 „Am depresie și anxietate severă. Am fost violată de patru ori!”

5 „A vrut să mă interneze la nebuni! La copii nu renunț niciodată!”