Tomac: Parlamentul blochează înființarea Comisiei pentru aflarea adevărului cu privire la masacrul de la Fântâna Albă

Deputatul Eugen Tomac susține că Parlamentul blochează înființarea Comisiei pentru aflarea adevărului cu privire la masacrul de la Fântâna Albă, acuzând PNL și PSD "de ignoranță și lipsă de respect".

"Acum 75 ani, în prima zi a lui aprilie, la Fântâna Albă au murit, secerați de mitralierele sovietice, peste 3.000 de români nevinovați care nu-și doreau decât să se întoarcă în țara lor. Astăzi, tocmai cei care trebuie și au puterea să afle adevărul și să le onoreze amintirea aleg să tacă, ignorând cu bună știință o crimă neelucidată", a afirmat Tomac, într-un comunicat de presă remis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, Tomac a cerut, acum un an, constituirea unei comisii pentru adevăr cu privire la masacrul de la Fântâna Albă din 1 aprilie 1941, dar aceasta nu a fost înființată.

"A trecut un an, iar PSD și PNL nu și-au desemnat încă membrii în această comisie, blocând astfel în mod intenționat constituirea acesteia. Regret să constat lipsa de respect și disprețul liberalilor și social-democraților. Este o atitudine josnică, pe care nu am cum să n-o condamn. România nu cunoaște nici măcar numărul exact al morților de la Fântâna Albă. Până astăzi, nu a fost făcută nicio analiză pertinentă a masacrului", a spus Eugen Tomac.

El a reiterat importanța înființării la București a unui muzeu al victimelor dictaturii comuniste, amintind, totodată, că în 2013, deputații PNL și PSD au respins inițiativa sa legislativă în acest sens.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Cattani de România lovește din nou! Dosar penal la DNA în cazul achiziției de măști medicale de la …

2 Guvernul Orban a hotărât: Urmează o perioadă de sacrificii uriaşe pentru toată lumea, cu excepţia bugetarilor

3 Mafie pe față! / Mandatul de arestare în lipsă emis pe numele lui Iorgulescu Jr. a fost anulat pe motiv de viciu…

4 Previziunile IHME(University of Washington) pentru România: 13 aprilie, vârful epidemiei, 8 mai, prima zi fără…

5 Milițianul Neluțu, care a infectat zeci de persoane la spitalul Gerota din Capitală, a fost externat pe ascuns…

recomandări

Te ia DNA: Vasii Romeo

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Așa arată un cotlet de porc cu sos de pătrunjel și capere