Tomac: Parlamentul blochează înființarea Comisiei pentru aflarea adevărului cu privire la masacrul de la Fântâna Albă

Tomac: Parlamentul blochează înființarea Comisiei pentru aflarea adevărului cu privire la masacrul de la Fântâna Albă

Deputatul Eugen Tomac susține că Parlamentul blochează înființarea Comisiei pentru aflarea adevărului cu privire la masacrul de la Fântâna Albă, acuzând PNL și PSD "de ignoranță și lipsă de respect".

"Acum 75 ani, în prima zi a lui aprilie, la Fântâna Albă au murit, secerați de mitralierele sovietice, peste 3.000 de români nevinovați care nu-și doreau decât să se întoarcă în țara lor. Astăzi, tocmai cei care trebuie și au puterea să afle adevărul și să le onoreze amintirea aleg să tacă, ignorând cu bună știință o crimă neelucidată", a afirmat Tomac, într-un comunicat de presă remis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, Tomac a cerut, acum un an, constituirea unei comisii pentru adevăr cu privire la masacrul de la Fântâna Albă din 1 aprilie 1941, dar aceasta nu a fost înființată.

"A trecut un an, iar PSD și PNL nu și-au desemnat încă membrii în această comisie, blocând astfel în mod intenționat constituirea acesteia. Regret să constat lipsa de respect și disprețul liberalilor și social-democraților. Este o atitudine josnică, pe care nu am cum să n-o condamn. România nu cunoaște nici măcar numărul exact al morților de la Fântâna Albă. Până astăzi, nu a fost făcută nicio analiză pertinentă a masacrului", a spus Eugen Tomac.

El a reiterat importanța înființării la București a unui muzeu al victimelor dictaturii comuniste, amintind, totodată, că în 2013, deputații PNL și PSD au respins inițiativa sa legislativă în acest sens.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro