Tomac: Sesiunea parlamentară a început cu epurări la Cameră; PMP - scos din Biroul permanent

Prima zi a sesiunii parlamentare a început cu epurări la Cameră, a declarat vineri liderul deputaților PMP, Eugen Tomac, care a criticat PSD pentru faptul că partidul său a pierdut funcția pe care trebuia să o dețină, conform algoritmului politic, în Biroul permanent.

 "Prima zi a sesiunii parlamentare a început cu epurări la Camera Deputaților. Astăzi dimineață am fost convocat la o ședință a liderilor grupurilor parlamentare la orele 9,30 pentru a fi informat de către PSD că Partidul Mișcarea Populară nu va mai face parte din viitorul Birou permanent. Deși am făcut parte în prima sesiune, pentru că suntem partid parlamentar, iar domnul Valeriu Steriu a fost chestor al Camerei Deputaților, în urma negocierilor politice pe care le-am avut la începutul sesiunii, astăzi, PSD, pentru că nu vrea să aibă voci incomode în Bp, a trecut la executare", a declarat Eugen Tomac, la Palatul Parlamentului.

Acesta a susținut că social-democrații au oferit funcții celor din ALDE și din grupul minorităților naționale, încercând în felul acesta să-și asigure majoritatea absolută în Biroul permanent.

"Minoritățile fac un joc politic mizerabil, pentru că știm că votul pe care-l vor avea în Bp este în fapt un vot al PSD. Este regretabil ce se întâmplă, pentru că, în premieră, un partid politic parlamentar, cu aproximativ 400.000 de voturi, rămâne fără o voce în conducerea Camerei Deputaților. (...) Un abuz fără seamă și o epurare în stil mafiot, pe care o condamnăm și vom face o opoziție în Parlament la adresa acestui mamut care crede că poate semăna dictatură în Parlament", a afirmat el.

Totodată, Tomac le-a reproșat reprezentanților PNL și USR că au făcut front comun cu PSD.

"Ceea ce mi se pare catastrofal și de neînțeles este de ce PNL și USR au făcut front comun împotriva PMP în cadrul acestei negocieri murdare. Este de neacceptat ca partide care se pretind în opoziție cu PSD să participe la acest troc politic mizerabil. Am rămas consternat să văd că și PNL și USR au susținut ca postul pe care PMP îl avea să fie oferit minorităților naționale", a mai spus Tomac.

La rândul său, președintele executiv al PMP, Valeriu Steriu, a declarat că prin această decizie PSD a încercat să scape de "o voce incomodă", care obișnuia să devoaleze aspecte care țineau de activitatea președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

De asemenea, Steriu a precizat că PMP va face demersurile necesare pentru a opri acest "abuz".

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Între 2016 și 2019, Dragnea a primit cel puțin 10 milioane de euro, la sacoșă, de la un constructor

2 Cîțu a dat-o cu cracii-n sus pe Firea! Moldoveanca, isterică, anunță „cutremur politic”!

3 Document / Senator PSD, fost ministru în Guvernul Dăncilă, își bătea nevasta cu pumnii în burtă

4 Ți se face silă / O procuroare PSD din Oravița a dat în judecată statul pentru diurna primită în weekend și în c…

5 Mafia PSD / RISE Project anunță că lui Codrin Ștefănescu i-a intrat în conturi și ultima tranșă din tunul de 2 m…

recomandări

Te ia DNA: Bucur Ionel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Așa arată un cotlet de porc cu sos de pătrunjel și capere