Tone de cocaină, adusă din Columbia, confiscate în Portugalia. Unde au fost ascunse

Tone de cocaină, adusă din Columbia, confiscate în Portugalia. Unde au fost ascunse

O captură de câteva tone de cocaină a fost făcută, marți, în Portugalia, potrivit unui anunț al autorităților locale. Drogurile, cu „un grad ridicat de puritate”, fuseseră aduse din Columbia și ascunse într-un mod ingenios.

Tone de cocaină, ascunsă în paleți cu banane FOTO Twitter

4,2 tone de cocaină, de peste 100 de milioane de euro

Autorităţile portugheze au anunţat marţi că au confiscat 4,2 tone de cocaină provenind din Columbia , informează AFP. Marfa fusese ascunsă în paleţi cu banane.

Este vorba despre cea mai mare captură de cocaină din acest an şi una dintre cele mai mari din ultimii ani, a subliniat Vitor Ananias, coordonator al anchetelor penale din cadrul Poliţiei Judiciare (PJ).

Drogurile ascunse în şase paleţi plini cu banane au intrat pe teritoriul portughez la bordul unui cargobot cu pavilion italian prin portul Setubal, situat la 30 de kilometri sud de Lisabona.

Drogul, având un grad ridicat de puritate, potrivit unui comunicat al poliţiei judiciare, era destinat mai multor ţări europene, iar valoarea sa este estimată la peste 100 de milioane de euro, a precizat Ananias.

Operaţiunea, rezultat al unei cooperări internaţionale cu Columbia şi mai multe ţări europene, nu s-a soldat până în prezent cu arestări.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Trăiește și cu amanta în casă și cu soția. Vrea să pară model pentru societate, dar el de fapt e cel mai mare escroc”

2 De citit...

3 Halep, dopată. Straniul caz al suplimentului contaminat. Nu a mai fost produs din 2018, dar a ajuns la Simona în 2022

4 S-a elucidat misterul tinerei moarte din Mamaia Nord. Este DJ Lalla, în vârstă de 34 de ani

5 Judecătorii și-au mărit ieri salariile, retroactiv. Statul va fi pus să plătească și dobânzi penalizatoare