Toni Iuruc, fostul soț al Simonei Halep: „E singura care poate să răspundă. Nu ne jucăm”

Toni Iuruc, fostul soț al Simonei Halep: „E singura care poate să răspundă. Nu ne jucăm”

Toni Iuruc este încrezător că fosta sa soție și-a angajat o apărare de top în vederea dovedirii nevinovăției în cazul în care este acuzată de dopaj. Omul de afaceri îi transmite sportivei „un gând bun”, din caliatea de ”român”.

Simona Halep și Toni Iuruc s-au căsătorit în 2021 și au divorțat un an mai târziu. Foto Facebook

Oamenii au o strategie de apărare de top, nu vreau să zic ceva care ar putea să înrăutățească situația... Un gând bun, normal, ca orice om, ca orice român, dar doar atât. Are o echipă de avocați.

De la un anumit nivel încolo, ea este singura care poate să răspundă. Nu ne jucăm, sunt chestii serioase. Noi, ce-am avut de zis am zis. De la început am susținut-o cu toată dragostea, dar de acum încolo treaba e mult mai serioasă.

Forurile competente vor anunța decizia doar la final

Trebuie ca doar ea și cu echipa de avocați, conform strategiilor, să comunice. Restul, de pe lângă, ar trebui să-i lăsăm pe ei în pace, să-și facă treaba”, a punctat Toni Iuruc pentru Știrile ProTV.

Simona Halep și afaceristul Toni Iuruc au fost căsătoriți timp de un an. Ei au decis să divorțeze în luna septembrie, cu o lună înainte de apariția scandalului de dopaj.

Sportiva română a fost acuzată oficial de dopaj prin intermediul agenției Sports Resolutions, care a fost angajată de Agenția Internațională de Integritate în Tenis (ITIA) să cerceteze cazul de dopaj. Conform ITIA, care a răspuns unei solicitări a Gazetei Sporturilor, „Nu există încă o dată confirmată. Audierea va fi convocată de o organizație independentă, Sports Resolutions, care va decide componența juriului și va confirma detaliile”.

„Nu vom confirma data audierii sau audierilor, dar vom comunica rezultatul final atunci când va fi cunoscut”, se adaugă în aceeași corespondență.

Simona Halep riscă maximum 4 ani de de suspendare

Simona are la dispoziție în jur de 20 de zile să răspundă acuzațiilor de dopaj, ori prin contestarea deciziei, ori prin acceptarea ei. Dacă nu e mulțumită de decizia Sport Resolutions, tenismena română se poate adresa mai departe la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, a cărui decizie este definitivă.

Suspendarea standard pentru tipul de substanță ajuns în corpul sportivei - deocamdată nu se știe prin ce împrejurare, este de 4 ani. Dacă își recunoaște vina, atunci interdicția de a mai juca tenis profesionist scade la 3 ani. Dacă echipa de apărare a Simonei reușește să convingă juriile că Roxadustatul a ajuns accidental în organismul ei, suspendarea poate mai mică, de 2 ani sau chiar mai puțin.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /