Tony Blair își lichidează societăți de lobby și consultanță pentru a se concentra pe activitățile non-profit

Tony Blair își lichidează societăți de lobby și consultanță pentru a se concentra pe activitățile non-profit

Fostul premier britanic Tony Blair a anunțat marți că va lichida cea mai mare parte a structurii sale corporative dedicate activităților de lobby și consultanță, pentru ca de acum înainte să se concentreze pe activitățile non-profit, relatează postul BBC și agenția EFE.

Într-un comunicat emis de biroul său, fostul lider laburist a anunțat că a decis închiderea Tony Blair Associates, o organizație ce regrupează societățile Windrush Ventures și Firerush Ventures, prin intermediul cărora Blair a consiliat guverne și companii.

El a precizat că 'rezerve financiare substanțiale' de care dispune în prezent această structură vor fi alocate activităților non-profit, cărora 'va continua să le dedice o mare parte din timpul său'.

'În ultimii nouă ani am construit un grup de organizații care au circa 200 de angajați și lucrează cu peste 20 de țări pe întreg cuprinsul lumii. A sosit momentul să ducem acest lucru la un nou nivel', menționează Blair într-un e-mail trimis angajaților săi.

'Cum am indicat în decembrie la întâlnirea noastră anuală cu întreg colectivul, doresc să ne extindem activitățile și să aduc totul sub un singur acoperiș (...) Doresc de asemenea să îmi dedic cea mai mare parte a timpului activității non-profit pe care o desfășurăm. De fapt, așa s-a întâmplat în ultimii doi ani, însă trebuie să reflectăm această schimbare în modul în care suntem structurați', a explicat el.

În mesajul trimis angajaților săi, Blair mai precizează că va păstra doar un număr redus de contracte comerciale, iar 80% din timp și-l va dedica activităților non-profit.

Potrivit datelor publicate în ianuarie de ziarul The Telegraph, societatea Windrush Ventures deținea anul trecut conturi bancare ce însumau aproximativ 12,5 milioane de lire sterline, în timp ce rezervele din conturile societății Firerush Ventures erau de circa 1,2 milioane de lire.

La rândul său, cotidianul The Guardian a scris că familia Blair — respectiv soția sa, Cherie, și cei patru copii — deține în Marea Britanie proprietăți imobiliare a căror valoare totală estimată este de circa 27 de milioane de lire sterline.

Tony Blair a fost criticat adesea pentru câștigurile substanțiale obținute din activitățile de lobby și consultanță prestate atât pentru guvernele altor țări, cât și pentru companiile multinaționale după ce a părăsit scena politică, în anul 2007.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Halep, prima veste bună după o lungă perioadă: Situația paradoxală cu care se confruntă

2 Mihai Tudose, în centrul unui scandal de hărțuire sexuală

3 Cum a devenit Austria fortăreața Rusiei în Europa / Amănunte greu de digerat despre o țară care s-a opus intrării României în Schengen

4 ULTIMA ORĂ Mama fetei de 12 ani găsită moartă într-o canapea din București a fost prinsă în Spania / Decesul fetei s-ar fi produs în luna aprilie, prin …

5 VIDEO Imagini cu proporțiile dezastrului după distrugerea barajului Nova Kakhovka