TOP CINEMA ''Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings'' se menţine pe primul loc în box-office-ul nord-american

TOP CINEMA ''Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings'' se menţine pe primul loc în box-office-ul nord-american

Filmul cu super-eroi de la Marvel "Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings" s-a menţinut pe primul loc în box-office-ul nord-american pentru a patra săptămână consecutiv, conform cifrelor provizorii publicate duminică de compania specializată Exhibitor Relations, informează AFP.

Cea mai recentă producţie a gigantului divertismentului Disney, ''Shang-Chi'', se poate lăuda cu încasări de aproape 13,3 milioane de dolari de vineri până duminică şi cu peste 196 de milioane de dolari de la lansarea peliculei în SUA, la 3 septembrie.



Filmul, a cărui acţiune este amplasată într-o China imaginară şi îmbină creaturi gigantice, misticism şi kung fu, este primul de la studiourile Marvel care are un regizor asiatic (Destin Daniel Cretton) şi o distribuţie de asemenea dominată de vedete asiatice, în frunte cu actorul canadian de origine chineză Simu Liu.



Al doilea loc în clasament este ocupat de un nou-venit, ''Dear Evan Hansen''. Această dramă musical prezintă povestea lui Evan, un licean care suferă de anxietate socială şi a cărui viaţă este dată peste cap de sinuciderea unuia dintre colegii săi de clasă. În prima săptămână pe ecrane, filmul a obţinut încasări de 7,6 milioane de dolari.

O creaţie destul de complexă, centrată pe tema sinuciderii, adolescenţei şi normelor sociale, ''Dear Evan Hansen'' a fost iniţial o comedie musical pusă în scenă în 2015. Ben Platt, care l-a interpretat pe Evan Hansen în comedia musical din 2015, revine pe marele ecran la vârsta de 27 de ani, la patru ani după ce a fost recompensat cu un trofeu Tony pentru cel mai bun actor într-un musical.



Comedia de acţiune ''Free Guy'' a căzut pe locul trei în clasament în a şaptea săptămână de prezenţă pe ecrane, cu încasări de 4,1 milioane de dolari şi puţin peste 114 milioane de la lansarea sa. Actorul Ryan Reynolds interpretează în acest film rolul unui personaj secundar dintr-un joc video care încearcă să-şi ia destinul în propriile mâini şi dereglează mecanica bine pusă la punct de creatorii programului.



Filmul de groază ''Candyman'' s-a menţinut pe locul al patrulea pentru a cincea săptămână în cinematografe. Acest remake realizat de studiourile Universal al celebrului film omonim din 1992 a acumulat 2,5 milioane de dolari şi 56,8 milioane de la lansare.



Pentru a doua săptămână de prezenţă pe ecrane, ''Cry Macho'', cel mai recent film regizat de legendarul Clint Eastwood, a coborât de pe locul trei pe cinci, cu încasări de 2,1 milioane de dolari. Actorul american în vârstă de 91 de ani revine cu acest film la genul western care l-a făcut celebru şi interpretează totodată rolul principal, cel al unui fost campion de rodeo, Mike Milo, care acceptă o ultimă misiune.

Topul 10 din box office-ul nord-american este completat de următoarele producţii cinematografice:

6 - ''Jungle Cruise'' (1,7 milioane de dolari)

7 - ''Malign'' (1,5 milioane)

8 - ''Copshop'' (1,3 milioane)

9 - "PAW Patrol: The Movie" (1,1 milioane)

10 - "The Eyes of Tammy Faye" (0,6 milioane). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…