Topul violenței în școli. Unde sunt cele mai periculoase unități de învățământ din România

Topul violenței în școli. Unde sunt cele mai periculoase unități de învățământ din România

Braşov, Cluj, Dâmbovița, Ilfov și Bucureşti ocupă primele cinci locuri în topul județelor cu cele mai multe acte de violență, arată un document al Ministerului Educației

Elev bătut și umilit de un coleg de clasă. FOTO arhivă Adevărul

Este vorba despre incidente violente raportate de inspectoratele școlare județene, care se regăsesc într-un raport anual făcut de Ministerul Educației cu privire la fenomenul violenței în mediul școlar la nivel național, pe baza datelor statistice transmise de inspectoratele școlare județene / al municipiului București, potrivit HotNews .

Documentul arată că în anul şcolar 2021-2022 au fost raportate de 9.741 acte de violență, dintre care 69% (6.744 cazuri) au fost acte de violenţă din categoria Atac la persoană, 14% (1.326 cazuri) au fost acte din categoria Atentat la bunuri, 13% (1289 cazuri) au reprezentat Alte fapte de violenţă sau atentate la securitate şi 4% (382 cazuri) au fost acte din categoria Atentat la securitatea unităţii şcolare.

Bilanțul datelor raportate de inspectoratele şcolare județene arată că județele cu numărul cel mai mare număr de acte de violență, în anul şcolar 2021 2022, sunt, în ordine descrescătoare, Braşov (1555), Cluj (746), Dâmbovița (678), Ilfov (539), Bucureşti (522), iar cele cu cel mai mic număr de acte de violenţă sunt Caraş Severin (27), Mehedinți (23) şi Covasna (20).

Anexă Raport privind violența în școli. FOTO HotNews

Anexă Raport privind violența în școli. FOTO HotNews

Elevi loviți și umiliți

Amintim că Poliția și ISJ Bacău investighează două cazuri de violență după postarea pe rețelele de socializare a unor imagini cu doi elevi cu nevoi speciale, bătuți și umiliți de un coleg.

Mai multe filmulețe șocante în care apar doi elevi cu cerințe educaționale speciale de la Liceul Tehnologic „Dumitru Mangeron” din Bacău au fost postate pe rețelele de socializare. Copiii sunt duși la toaletă de mai mulți băieți, iar unul dintre aceștia îi agresează și îi umilește .

Pe imagini se vede cum unul dintre elevi este lovit cu palmele și băgat apoi cu capul în toaletă. Elevului i se cere imperativ să meargă în genunchi până în sala de clasă și să pupe mâna colegului său de școală care îl agresează. În cea de-a doua filmare, elevul este bătut și umilit din nou de același coleg, în timp ce alți copii râd și filmează scenele șocante.

În noiembrie 2022, un elev de la o școală din Pitești a fost umilit și agresat de șapte elevi din cauza unei critici aduse unuia dintre ei, fiind lovit brutal și obligat să stea în genunchi.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...