Tortură în azile. Primarul din Voluntari, soțul Gabrielei Firea, atac la Vasile Bănescu: „Patriarhul să ia atitudine!”

Tortură în azile. Primarul din Voluntari, soțul Gabrielei Firea, atac la Vasile Bănescu: „Patriarhul să ia atitudine!”

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, a sancționat cu duritate lepădarea de responsabilitate în scandalul căminelor unde bătrânii erau bătuți și înfometați, într-un mesaj ce poate fi interpretat drept un atac la Gabriela Firea.

Florentin Pandele, primarul din Voluntari

Florentin Pandele, primarul din voluntari și totodată soțul ministrului Familiei, Gabriela Firea, l-a atacat pe purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe române, Vasile Bănescu, care vorbește despre lipsa de asumare a responsabilității în cazul azilelor groazei, într-un text ce poate fi interpretat ca având-o ca țintă pe Gabriela Firea, deși nu-i pronunță niciun moment numele.

Pandele crede că Bănescu s-a referit la soția sa.

„Am citit postarea purtătorului de cuvânt al Bisericii Ortodoxe, credeți-mă am crezut că este postarea unui membru USR. Îmi aduc aminte când Gabriela Firea era primarul general al Capitalei și în litera și spiritul legii erau aprobate fonduri pentru bisericilor, fonduri pentru construirea catedralei Mântuirii Neamului, se lansase că nouă ne plac spațiile mici. Haștagiștii nu știau ce să îi facă Gabrielei, iar USR-ul își rupeau hainele de pe ei în consiliul general și pe la televizoare spunând că nu trebuie dați bani la biserică”, a declarat la România TV, Florentin Pandele,

Pandele l-a acuzat pe Bănescu de minciună și a făcut apel la patriarh.

„Ceea ce a făcut purtătorul de cuvânt al BOR, lansând un atac voalat la adresa Gabrielei… Am primit mesaj de la dumnealui că nu e adevărat, că nu a vrut să o atace pe Gabriela. Nu este adevărat, este o minciună, dânsul a aruncat o piatră în baltă și știm foarte bine că nu mai putem să o scoatem. Nu întâmplător au apărut aceste atacuri și ele vor continua! Este o regie foarte bine pusă la punct! Dânsul face parte din acest angrenaj foarte bine pus la punct. (…) Ceea ce încearcă dumnealui să facă și să spele lucrurile este nimic. Ar trebui ca Patriarhul Daniel să ia atitudine. Dacă nu ia atitudine, înseamnă că este de acord cu ceea ce spune purtătorul de cuvânt al BOR”, a scris Bănescu pe Facebook.

Într-o postare de joi pe pagina sa de socializare , Vasile Bănescu vorbește despre lipsa de asumare a responsabilității în cazul azilelor groazei

„Monstruoasa banalizare a răului, dezumanizare și conștiință împăcată

Cruzimea este probabil fața cea mai hidoasă a omului pervertit, purtător de măști. Când toate cad, rămâne chipul dezgolit și hâd al cruzimii.

Când ea se manifestă în mod obscen față de bătrâni sau copii, maltratați ca și cum ar face parte din altă specie decât cea umană, avem de-a face în mod evident cu manifestarea insuportabilă a Răului absolut, lipsit de sens, deci absurd.

Surd la strigătele care imploră milă, hrană, apă.

Să spui că nu știi ce se petrece într-un stabiliment public destinat unor persoane călcate în picioare de suferințe inimaginabile, deși ești cățărat suficient de sus încât să poți vedea nu doar în curtea proprie, ci până departe, a te lepăda de orice răspundere după care adaugi un grăbit „Doamne ajută”, e probă supremă de abjecție și cinism.

Creștinismul afișat, clamat, formalizat, instrumentalizat este doar varianta plină de E-uri a religiei iubirii și confiscată antihristic de persoane adânc dedublate.

Realul creștinism e viu, agonic, pulsatil pe crucea răstignirii egoismului hrăpăreț, a egolatriei psihopatologice, a nepăsării cinice. El inspiră noblețe, care la rândul ei e milostivire, smerenie și bunătate care (ne) salvează“, a scris Bănescu pe Facebook.

Postarea lui Vasile Bănescu a venit după ce Gabriela Firea a reacționat în urma descoperirilor din azilele din Voluntari, susținând că „se încearcă intimidarea mea, compromiterea imaginii mele, scoaterea mea din viața politică”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat