Tot mai mulți austrieci vor un lider autoritar, relevă un recent sondaj de opinie

Tot mai mulți austrieci vor un lider autoritar, relevă un recent sondaj de opinie

Sprijinul pentru sistemul democratic din Austria s-a redus în ultimii zece ani, aproape un sfert din populație dorind un lider autoritar, relevă un sondaj de opinie privind tendințele democratice realizat de institutul de studii sociologice SORA, citat joi de DPA.

Atunci când au fost întrebați dacă ar fi de dorit ca Austria să aibă un lider puternic care să nu ia în considerare alegerile și parlamentul, 23% dintre austrieci au răspuns afirmativ. La aceeași întrebare în 2007 doar 14% dintre austrieci au răspuns ''da''.

De asemenea, sondajul arată că în ultimii zece ani proporția austriecilor mulțumiți de modul în care funcționează democrația în țara lor s-a redus de la 44% la 32%. În plus, un număr tot mai mare de cetățeni austrieci cred că nu au la dispoziție nicio cale de a influența guvernul.

Istoricul Oliver Rathkolb, care a fost implicat în această anchetă sociologică, a declarat că principala explicație a acestor tendințe este reprezentată de temerile referitoare la forțele globalizării.

Sondajul de opinie SORA a fost realizat telefonic pe un eșantion de 1.000 de austrieci, la cererea ''Fondului Viitorul'' al guvernului de la Viena.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alexandra Stan, din nou fără haine pe internet

2 Dezvăluire fără precedent despre Armata Rusiei! / Echipamente ultramoderne, de miliarde de euro, au fost distruse sau aruncate deoarece soldații ruși nu…

3 VIDEO A început lupta pentru putere la Moscova? / FSB l-a arestat pe un angajat al șefului mercenarilor Wagner, cunoscut pentru criticile față de Serghe…

4 ULTIMA ORĂ Priviți, 500 de soldați ruși protestează la granița cu Ucraina împotriva „condițiilor inumane”!

5 Avertismentul profesorului Ciurea despre mici și cârnați