Totul pentru Jocurile Olimpice: David Popovici a renunțat la facultate

Totul pentru Jocurile Olimpice: David Popovici a renunțat la facultate

David Popovici s-a înscris anul trecut la Facultatea de Psihologie, din cadrul Universității București, decizia fiind intens mediatizată, înotătorul fiind invitat la festivitatea de deschidere, unde a ținut un discurs în fața colegilor săi.

David Popovici e cu gândul la Jocurile Olimpice de la Paris. Foto EPA EFE

Însă campionul are nevoie de mai mult timp pentru antrenamente, mai ales că la vară va participa la Jocurile Olimpice de la Paris, competiție ce va debuta pe data de 26 iulie. Astfel că a hotărât să-și înghețe primul an la Facultatea de Psihologie, după numai câteva luni de cursuri.

În felul acesta, el scapă de perioada de sesiune și examene, care ar fi fost foarte solicitantă. Anul trecut, el a pus seria de rezultate mai slabe și pe seama programului solicitant cauzat de susținerea Bacalaureatului, examen școlar pe care l-a trecut cu bine în vara lui 2023. Renunțarea sa este una temporară, starul României intenționând să-și reia cursurile la toamnă, conform Fanatik.

În perioada 17-23 iunie, David Popovici urmează să aibă ultima repetiție înainte de Jocurile Olimpice, după care va evolua la Campionatul European de la Belgrad. În această lună, înotătorul a obținut aurul în probele 50 de metri liber, 100 de metri liber, 200 de metri liber și 400 de metri liber la Campionatul Naţional de înot în bazin de 50 de metri pentru seniori. La Olimpiadă, David Popovici va concura în probele 100 de metri și 200 de metri liber.

Ani de antrenament pentru câteva minute de concurs

Campionul român a vorbit la TVR despre cum preconizează că va fi perioada pregătirii pentru competiția din capitala Franței, el spunând că încearcă să adopte o atitudine cât mai relaxată , în ciuda faptului este vorba despre Jocurile Olimpice. „Încerc să nu mă gândesc la asta atât de mult, pentru că, deși, da, sunt Jocurile Olimpice, e o competiție mult mai importantă, cu mult mai mulți rivali, cei mai buni din lume, până la urmă e tot doar atât.

E o competiție. Adică nu e ceva ce nu am mai făcut. Sunt numai 4 zile de competiție, iar pentru mine câteva minute. Adică mă antrenez ani și ani de zile pentru a înota cât? Cinci minute de-a lungul a patru zile! Cum zicea și Usain Bolt: m-am antrenat 4 ani pentru a alerga 9,58 secunde”, a spus David Popovici.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…