Tradiția a fost respectată. Nici în acest meci Benfica nu a învins Interul

Tradiția a fost respectată. Nici în acest meci Benfica nu a învins Interul

Inter Milano a luat o opţiune importantă pentru calificarea în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o cu scorul de 2-0 (1-0) pe Benfica, marţi seara, la Lisabona, în prima manşă a sferturilor de finală.

Foto: EPA-EFE

Nerazzurri s-au impus prin golurile înscrise de Nicolo Barella (51) şi Romelu Lukaku (82 - penalty).Benfica a avut prima oportunitate de a deschide scorul, dar Rafa Silva a tras direct în portarul Onana (16). ''Vulturii'' au mai avut o şansă prin Joao Mario (20), dar voleul său a fost imprecis. Inter şi-a creat prima ocazie în min. 25, cu un şut de la distanţă (30 m) al fundaşului Acerbi, care a trecut razant cu transversala.

Echipa pregătită de Simone Inzaghi a deschis scorul în debutul reprizei secunde, când Barella a reluat în plasă, cu capul, mingea centrată de Bastoni (51).

Benfica a fost aproape de egalare la scurt timp (56), dar Acerbi a blocat reluarea lui Rafa Silva, iar apoi nici Aursnes nu a reuşit să găsească breşa în defensiva aglomerată a echipei italiene. Portarul Vlachodimos s-a opus desprinderii echipei oaspete (66), la tentativa de lob a lui Mhitarian, iar Barella (74) a ratat ţinta cu un şut puternic din marginea careului. Dumfries (78) a trecut de două ori pe lângă desprindere, însă Vlachodimos s-a opus în primă instanţă, iar apoi a fost blocat de Morato.

Inter a primit penalty în min. 81, pentru un henţ comis de Joao Mario, iar Romelu Lukaku a transformat (82), aducând o victorie importantă pentru nerazzurri.

Benfica nu a învins-o niciodată pe Inter, în patru meciuri având un singur egal.

Manşa secundă se va juca pe 19 aprilie, la Milano, iar Italia are şansa de a-şi asigura prezenţa în finala competiţiei, având în vedere că Inter o va înfrunta în penultimul act pe AC Milan sau Napoli.

Inter nu a mai ajuns în semifinalele Champions League din 2010, când câştiga trofeul.

Pe Estadio da Luz, în faţa a 63.000 de spectatori, au evoluat echipele:Benfica: Vlachodimos - Gilberto Junior, Antonio Silva, Morato, Grimaldo - Chiquinho, Florentino (Neres, 64) - Joao Mario (căpitan), Rafa Silva, Aursnes - Goncalo Ramos. Antrenor: Roger Schmidt.Inter: Onana - Darmian, Acerbi, Bastoni (de Vrij, 90+1) - Dumfries (D'Ambrosio, 86), Barella, Brozovic (căpitan), Mhitarian, Dimarco (Gosens, 63) - Lautaro Martinez (Joaquin Correa, 63), Dzeko (R. Lukaku, 63). Antrenor: Simone Inzaghi.Arbitru: Michael Oliver (Anglia).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...