Trafic rutier în condiții de ceață densă pe A2 și pe drumuri din mai multe județe

Trafic rutier în condiții de ceață densă pe A2 și pe drumuri din mai multe județe

Traficul rutier se desfășoară cu dificultate din cauza ceții dense, luni dimineață, pe autostrada A2 București - Constanța, în special pe tronsonul București - Cernavodă, dar și pe drumuri din mai multe județe, informează un comunicat de presă remis AGERPRES de Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române.

Potrivit sursei citate, este vorba de numeroase artere din județe precum Constanța, Buzău, Brăila, Călărași, Cluj, Vrancea, Iași, Botoșani, Galați sau Suceava.

Polițiștii le recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza în funcție de vizibilitate și de starea carosabilului, să mărească distanța în mers între autovehicule, să folosească luminile de întâlnire (împreună cu cele de ceață în condiții de vizibilitate scăzută) și să țină cont de faptul că pe timp de ceață depășirea este cea mai periculoasă manevră.

În afară de regulile obișnuite referitoare la circulația pe timp de ceață, trebuie avute în vedere și câteva recomandări specifice autostrăzilor, precum urmarea indicațiilor afișate pe panourile electronice, în primul rând cele referitoare la viteză, și mărirea distanței în mers între autovehicule.

De asemenea, polițiștii le recomandă conducătorii auto să nu oprească pe benzile de circulație și pe banda de urgență, iar în cazul unei pene sau defecțiuni tehnice, aceștia trebuie să pornească luminile de avarie, să se echipeze cu vesta reflectorizantă, să scoată pasagerii din autovehicul în afara părții carosabile și să amplaseze triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanțe mai mari.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...