Traficanții pregătesc o nouă rută pentru imigranții care vor să ajungă în Europa, prin Italia (presă)

Traficanții pregătesc o nouă rută pentru imigranții care vor să ajungă în Europa, prin Italia (presă)

Traficanții de persoane intenționează să introducă imigranți în Europa prin traversarea Mării Mediterane spre Italia, în contextul recentului acord UE-Turcia privind refugiații și al restricțiilor de-a lungul așa-numitei rute balcanice, relatează în ediția sa de duminică ziarul german Frankfurter Allgemeine Zeitung, preluat de DPA. Conform unei anchete a cotidianului german, traficanții ar urma să folosească nave de pescuit și mici vase de transport marfă pentru a aduce imigranți prin noua rută începând cu prima săptămână din aprilie.

Printre punctele de plecare pentru noua rută s-ar numără stațiunea Antalya din Turcia, orașul turc Mersin din apropierea graniței cu Siria și capitala Greciei, Atena.

După ce vor plăti o sumă cuprinsă între 3.000 și 5.000 de euro, imigranții vor fi instruiți să rămână sub punte până când navele vor ajunge în apele internaționale, conform unor traficanți care și-au făcut disponibile numerele de telefon pe Facebook.

Noua rută este categoric mai scumpă decât drumul din Turcia spre insulele grecești, însă după acordul privind refugiații convenit de Bruxelles și Ankara, imigranții care vor ajunge ilegale pe teritoriul Greciei se pot aștepta să fie trimiși înapoi în Turcia dacă nu pot dovedi că sunt persecutați în această țară.

Cererea pentru noi rute spre Europa a crescut în ultimele săptămâni, mai scrie Frankfurter Allgemeine Zeitung.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Reacția Pro TV în cazul „angajatului Marius Buga”, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

2 Corespondentul Pro TV Marius Buga, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

3 Jurnalistul Pro TV, reținut pentru 24 de ore / Marius Buga este acuzat de o faptă oribilă

4 VIDEO „Urât, parcă toată lumea asta ar fi sclavii voștri, v-ați pierdut mințile de la bani”

5 De citit...