TRAGEDIE feroviară în Italia! 20 MORȚI și ZECI de răniți! VIDEO

TRAGEDIE feroviară în Italia! 20 MORȚI și ZECI de răniți! VIDEO

Doua trenuri de pasageri s-au izbit frontal, marti, in sudul Italiei, cel putin 10 persoane pierzandu-si viata, iar alte zeci fiind ranite, relateaza Reuters citand presa si autoritatile italiene. 

ACTUALIZARE. Consulatul român din Catania a contactat autorităţile italiene pentru a obţine informaţii legate de catastrofa feroviară din sudul țării. Consulatul încearcă să afle dacă printre victimele accidentului se află şi cetăţeni români, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe.

UPDATE 15.40 Bilantul a urcat la 20 de morti, anunta un oficial regional, citat de Reuters.

ACTUALIZARE. Bilanțul provizoriu a crescut: sunt 12 morți. Printre răniți se află cel puțin un bebeluș, care a fost transportat cu un elicopter.

UPDATE/"Sunt 10 morti si zeci de raniti. Intervenim cu zeci de echipe de salvare pentru a descarcera persoanele prinse in vagoane", a declarat Luca Cari, un purtator de cuvant al departamentului de pompieri, care a mentionat ca au salvat un copil dintre fiarele contorsionate.

"Actiunea de salvare este complicata, intrucat (accidentul) a avut loc in camp", a explicat Cari.

Nu a fost inca oferita o explicatie privind cauza coliziunii, care s-a produs in jurul orei locale 11.30 (12.30, ora Romaniei).

"Nu vom renunta pana nu vom avea o explicatie clara cu privire la ce s-a intamplat", le-a declarat jurnalistilor premierul italian Matteo Renzi, care si-a intrerupt vizita pe care o efectua la Milano, in nordul tarii.

UPDATE: Politia a precizat ca trenurile ce s-au izbit frontal circulau pe aceeasi linie de cale ferata, intre localitatile Corato si Andria.

O imagine din elicopter difuzata de televiziuni arata vagoanele trenurilor zdrobite in urma impactului si resturi imprastiate de o parte si de alta a sinelor.

Cele două trenuri au intrat în coliziune pe o linie între oraşele de coastă Bari şi Barletta, precizează BBC.

Echipe intervenţie încercau să scoată pasageri din vagoane avariate, în apropiere de localitatea Corato.

Autorităţile locale afirmă că se tem că numărul morţilor ar putea creşte.

Politia a anuntat intial ca cel putin cinci persoane au murit, iar ulterior pompierii au informat ca bilantul este de cel putin zece morti.

Vom reveni cu detalii.






Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 O nouă arestare la vârf în Rusia