Tragedie pe Everest: Un american a decedat în tabăra de bază

Tragedie pe Everest: Un american a decedat în tabăra de bază

Un alpinist american a decedat în Nepal, pe vârful Everest, a anunţat, marţi, organizatorul expediţiei, acesta fiind primul deces din acest sezon al unui alpinist străin pe cel mai înalt munte din lume.

Alpinistul, în vârstă de 69 de ani, a decedat subit, luni, în timp ce se aclimatiza în tabăra de bază de la nivelul doi, la aproximativ 6.400 m altitudine. "El nu se simţea bine şi a decedat în tabăra de bază 2. Se fac eforturi pentru coborârea trupului neînsufleţit", a declarat şerpaşul Pasang Tshering, organizatorul expediţiei din partea Beyul Adventure. Condiţiile meteorologice de marţi au îngreunat operaţiunea, a adăugat acesta.

Beyul Adventure este un partener local al organizatorului de expediţii International Mountain Guides, cu sediul în Statele Unite. Sezonul de primăvară, care durează de la jumătatea lunii aprilie până la finele lunii mai, a început de manieră tragică anul acesta pe Everest, după ce trei alpinişti nepalezi şi-au pierdut viaţa luna trecută.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…