Traian Băsescu: A venit momentul ca electoratul să elimine partidele și candidații cu dosare penale

Traian Băsescu: A venit momentul ca electoratul să elimine partidele și candidații cu dosare penale

Președintele PMP, Traian Băsescu, speră ca alegerile locale de duminică să fie momentul în care electoratul din România, având ștampila în mână, va elimina partidele și candidații care au dosare penale.

"Am votat pentru ceea ce susțin de mulți ani — pentru oameni politici noi, pentru un partid nou, care să nu fie afectat de problemele binecunoscute ale tranziției. Sper foarte mult că aceste alegeri locale vor fi momentul în care electoratul din România, având ștampila în mână, va elimina partidele și candidații care au dosare penale. Altfel, toată lumea țipă 'jos corupții'. Astăzi au ștampila în mână. Îi pot pune ei jos", a declarat Traian Băsescu, după ce și-a exprimat opțiunea de vot la Secția nr. 348 de la Colegiul Economic "A. D. Xenopol".

Președintele PMP a adăugat că sunt foarte mulți candidați la funcțiile de primar care "au dosare penale". "Este momentul ca românii să spună ei 'stop'", a spus Băsescu.

Întrebat dacă este mai greu să aibă emoții pentru un candidat pe care îl susține sau ar fi avut mai multe emoții dacă ar fi candidat el, președintele PMP a spus: "E mult mai greu să fii tu candidat, o să fiu foarte sincer".

Traian Băsescu a precizat că nu regretă că nu a candidat.

Fostul șef al statului a venit la vot însoțit de soția sa Maria Băsescu.

AGERPRES/(A — autor: Daniel Florea, editor: Andreea Rotaru, editor online: Gabriela Badea)

Citiți mai mult:

* LIVE UPDATE Alegeri Locale 2016

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare . Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro .

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia