Traian Băsescu despre modificarea Legii ANI: Pur și simplu prăbușește ANI și șterge cu buretele incompatibilitățile

Traian Băsescu despre modificarea Legii ANI: Pur și simplu prăbușește ANI și șterge cu buretele incompatibilitățile

Senatorul Traian Băsescu, președintele PMP, a declarat luni seara, la România TV, că modificarea Legii de funcționare a ANI, votată luni în plenul Camerei Deputaților, "șterge cu buretele" incompatibilitățile constatate în perioada 2007 - 2013 în cazul primarilor și parlamentarilor și "prăbușește ANI".

 "Știți ce s-a întâmplat azi în Camera Deputaților, în câteva secunde? A trecut legea prin care primarii care au fost constatați a fi incompatibili pot candida, parlamentarii care au fost constatați a fi incompatibili, cu hotărâri judecătorești definitive, pot candida. Deci, asta da lovitură! Toată lumea s-a uitat pe 303 (Legea 303/2004 — n.r.) și astăzi a trecut cu votul majorității această lege care pur și simplu prăbușește ANI și șterge cu buretele incompatibilitățile pentru parlamentari, incompatibilități în perioada 2007 — 2013 (...). Și primarii, despre care se spune așa: dacă s-a constatat incompatibilitatea în mod definitiv, în instanță, nu pot ocupa funcții în aparatul de stat, dar pot candida la primar. (...) Astăzi și-au rezolvat două probleme: problema parlamentarilor incompatibili și problema primarilor și consilierilor incompatibili", a afirmat Băsescu.

Președintele PMP a adăugat că vrea să știe cum au votat fiecare dintre parlamentarii din Comisia juridică în cazul modificărilor la Legea ANI. "Eu am însă o întrebare publică, pentru că această lege a trecut prin Comisia juridică: vreau să știu cum a votat fiecare parlamentar din Comisia juridică", a spus Traian Băsescu.

Plenul Camerei Deputaților a dat undă verde luni încetării unor interdicții pentru parlamentari, prin aprobarea propunerii legislative pentru modificarea Legii 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice, pentru modificarea și completarea Legii 144/2007 privind înființarea și funcționarea ANI, precum și pentru modificarea și completarea altor acte normative.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dur articol! / Așa este, domnule președinte?

2 Așa o fi?

3 Andreea Esca are un „confident”?

4 Idilă-surpriză în sportul românesc

5 Fiul patronului Cris-Tim, arestat pentru trafic de droguri