Traian Băsescu despre retragerea cetățeniei Republicii Moldova: O decizie politică, ce îl va dezonora pe Dodon

Traian Băsescu despre retragerea cetățeniei Republicii Moldova: O decizie politică, ce îl va dezonora pe Dodon

Fostul președintele al României, Traian Băsescu, a estimat, pentru Deschide.md, că decizia de luni a președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, de a semna un decret prin care îi retrage cetățenia republicii este o decizie politică, ce îl va dezonora mai târziu.

* Igor Dodon i-a retras lui Traian Băsescu cetățenia Republicii Moldova

'Eu nu comentez altfel decât prin prisma faptului că avem viziuni total diferite și că Dodon vrea în continuare o Republică Moldova îngenuncheată sub hegemonia de la Moscova. Eu aș dori o Republică Moldova care să meargă pe drumul european și, de ce nu, o Republică Moldova care să fie unită cu România. Decizia lui Dodon este una strict politică, care în timp o să-l dezonoreze', a declarat Traian Băsescu în exclusivitate pentru Deschide.md.

Întrebat dacă acest lucru are legătură cu activitatea sa politică, fostul președinte al României a spus 'categoric DA'. 'Pentru că pentru că eu sunt unionist și nu am ce-i face lui Dodon', a adăugat Băsescu.

Președintele Igor Dodon a semnat luni decretul pentru retragerea cetățenii familiei Băsescu. Cu toate acestea, documentul nu se referă și la soția fostului președinte, Maria Băsescu.

Anterior, fostul șef de la Cotroceni a declarat că îl va acționa în judecată pe Igor Dodon dacă acesta semnează un decret privind retragerea cetățeniei sale.

În 20 octombrie 2016, Curtea Constituțională de la Chișinău a respins sesizarea prin care Igor Dodon, la acea vreme liderul socialiștilor, a încercat să obțină anularea decretului președintelui Nicolae Timofti privind acordarea cetățeniei Republicii Moldova fostului președinte al României, Traian Băsescu.

La 3 noiembrie 2016, Traian Băsescu și soția sa, Maria, au depus jurământul de cetățeni ai Republicii Moldova la Ambasada de la București, iar pe 13 noiembrie au votat în cadrul alegerilor prezidențiale din republică.

Igor Dodon a declarat în timpul campaniei electorale că-i va retrage cetățenia moldovenească lui Băsescu și că intenționează să depună eforturi pentru a interzice toate mișcările care pledează pentru unirea Republicii Moldova cu România.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…