Traian Băsescu, despre SIPA: Oricât încearcă "băieții veseli" să arunce responsabilitatea la CSAT, nu merge

Traian Băsescu, despre SIPA: Oricât încearcă "băieții veseli" să arunce responsabilitatea la CSAT, nu merge

Fostul președinte Traian Băsescu a afirmat joi că Serviciul Independent pentru Protecție și Anticorupție (SIPA) a fost înființat prin ordin de ministru, a fost subordonat strict ministrului Justiției și nu a primit niciodată priorități informative de la Consiliul Suprem de Apărare a Țării.

"În ceea ce privește SIPA, oricât încearcă 'băieții veseli' să arunce responsabilitatea la CSAT, nu merge. Acest serviciu a fost înființat prin ordin al ministrului, a fost subordonat strict ministrului Justiției, nu a primit niciodată priorități informative de la CSAT, nu a fost niciodată analizat în CSAT și nu a raportat niciodată CSAT sau președintelui României. Cu siguranță, și Predoiu, și Cazanciuc au încercat să arunce mizeria justiției la CSAT sau, dacă se poate, la președintele României. Vă imaginați ce-ar fi fost la gura 'băieților veseli' dacă picam în capcana de a lua eu sau CSAT decizii legat de arhiva SIPA în locul ministrului Justiției? Ar fi fost ilegal și ar fi dat ocazia 'binevoitorilor' să țipe că eu am copiat arhiva. Nu mai vorbim cum ei, guralivii, ar fi fost 'siguri' că eu organizez șantajarea judecătorilor și procurorilor cu documente din arhiva SIPA", a scris Traian Băsescu pe Facebook .

Senatorul PMP le-a transmis celor care afirmă că mapa profesională a unui magistrat este totuna cu dosarul SIPA că este "o minciună".

Fostul șef al statului a avut un mesaj și pentru cei care au pierdut alegerile prezidențiale din 2009: "Nu eu v-am bătut, ci românii, care nu au vrut să dea țara pe mâna unora de teapa lui Vântu, Voiculescu sau Patriciu". "Așa că, mai bine, calmați-vă, pe Geoană nu îl veți mai putea face niciodată președinte al României. Ați ratat".

Ministerul Justiției a publicat joi lista celor care au vizitat arhiva SIPA, printre numele care apar pe această listă figurând cel al Laurei-Iulia Scântei, vicepreședinte al Senatului, și cel al lui Horia Georgescu, fost șef al Agenției Naționale de Integritate.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Rusu, solistul hitului „Iarba verde de acasă“, va sta în închisoare trei ani VIDEO

2 „Era ciufulit și nearanjat, m-a luat în brațe, mă mângâia și mă pupa” / Dezvăluirile fără perdea ale amantei lui Ludovic Orban

3 VIDEO Priviți ce face vietnamezul ăsta într-o fabrică din Cluj

4 Cântărețul Mircea Rusu a fost încarcerat / El este autorul hitului „Omul bun și pomul copt”

5 Foarte interesant! / De ce a venit șeful KazMunaiGaz, patronul Rompetrol, în România