Traian Berbeceanu s-a retras din Poliţie cu mesajul: „Sfârşitul nu-i aici”

Traian Berbeceanu s-a retras din Poliţie cu mesajul: „Sfârşitul nu-i aici”

Traian Berbeceanu s-a retras din Poliţie cu mesajul: „Sfârşitul nu-i aici”. Traian Berbeceanu şi-a anunţat retragerea din Poliţie, după 25 de ani de activitate. Comisarul şef care a condus BCCO Alba a avut o carieră prolifică, în care a primit numeroase distincţii, scrie Adevărul.

„Sfârşitul nu-i aici”, susţine poliţistul Traian Berbeceanu, care a anunţat că de la 1 aprilie s-a retras din Poliţie, după 25 de ani de activitate. Fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba s-a pensionat după 25 de ani de activitate în Poliţie. „Nu vă ascund dorinţa de a urma o cariera în magistratură, şi chiar mă pregătesc de ceva vreme în acest sens. Referitor la posibila mea implicare în activităţi politice, la acest moment nu am un răspuns clar conturat. Sunt într-o perioadă de evaluare atentă a ceea ce se întâmplă pe scena politică şi chiar dacă, la un moment dat, voi lua o decizie în această direcţie, în mod categoric nu mă voi alătura marilor <> ai momentului, formaţiunilor care deja sunt complet compromise, cel puţin în opinia mea”, a declarat Traian Berbeceanu, citat de glasul-hd.ro.

Patru ani şi jumătate de la înlăturarea sa

Ultimii ani de carieră ai comisarului şef care a condus Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba au fost presăraţi de momente dramatice. În 23 octombrie 2013, Traian Berbeceanu a fost reţinut de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, şi apoi arestat preventiv, pentru o lună, într-un dosar în care a fost acuzat de favorizarea ilegală a unor grupări infracţionale. Poliţistul din Deva a fost înlăturat de la conducerea BCCO Alba, însă ulterior şi anchetatorii săi au fost puşi sub învinuire de Direcţia Naţională Anticorupţie, sub acuzaţia că au fabricat probe false pentru a-l incrimina pe Berbeceanu. Potrivit DNA, fostul procuror şef al DIICOT Alba Ioan Mureşan şi cei doi complici ai săi, fostul procuror Nicolaie Cean şi poliţistul Alin Muntean, au fabricat dosarul lui Traian Berbeceanu, încercând să îl reducă la tăcere şi să obţină de la acesta materiale despre care credeau că i-ar fi putut incrimina. În urma anchetei, Ioan Mureşan a fost suspendat din funcţia de procuror şi înlocuit de la conducerea DIICOT Alba Iulia.

În 30 iunie 2016, la doi ani de la începerea procesului, Traian Berbeceanu a fost achitat în dosarul penal iar procurorii acuzaţi că au fabricat probele care au dus la incriminarea şi înlăturarea sa au fost condamnaţi la închisoare. În schimb, Ioan Mureşan a primit şapte ani de închisoare, Nicolaie Cean a primit trei ani de închisoare, iar Alin Muntean patru ani de închisoare, pedepse cu executare.

Dacă decizia va fi menţinută, după finalizarea definitivă a procesului, care este judecat în apel la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, Traian Berbeceanu va trebui să primească peste 100.000 de euro, daune morale şi materiale de la foştii săi anchetatori. Traian Berbeceanu a condus Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia între anii 2005 şi 2013, până la punerea sa sub învinuire.

În 2007 a primit distincţia de poliţist al anului în România.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Documente secrete despre Olaf Scholz, noul cancelar al Germaniei

2 „Bula va exploda” / Avertismentul legendarului investitor Jeremy Grantham

3 Ce spune un șofer STB, sub protecția anonimatului, despre greva care a paralizat orașul, despre presiunile sin…

4 Generalii PSD înainte de ședința CSAT...

5 „Se vor întoarce acasă în sicrie de zinc” / Ucrainenii din apropierea graniței cu Rusia, pe picior de plecare sa…