Transelectrica anunţă că va investiga incidentul de vineri din sistemul de transport al energiei electrice

Transelectrica anunţă că va investiga incidentul de vineri din sistemul de transport al energiei electrice

Transelectrica va investiga cauzele şi condiţiile în care a avut loc avaria produsă vineri în sistemul de transport al energiei electrice, se arată într-un comunicat al companiei, transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, incidentul s-a produs în Staţia Domneşti în timpul realizării unor manevre în cadrul lucrărilor de retehnologizare, iar manevrele de realimentare au fost finalizate în aproximativ o oră.

"Astăzi, 7 august 2020, la ora 12:47, în Staţia 400//110/20 kV Domneşti, s-a produs o avarie care a condus la întreruperea alimentării cu energie electrică a unei zone din Municipiul Bucureşti. Incidentul s-a produs în timpul realizării unor manevre în cadrul lucrărilor de retehnologizare. Compania a declanşat o investigaţie pentru stabilirea exactă a cauzelor şi a condiţiilor în care s-a produs incidentul. Manevrele de realimentare au început imediat după producerea incidentului şi au fost finalizate cu succes în aproximativ 60 de minute. Menţionăm faptul că Staţia Domneşti este în plin proces de retehnologizare şi suntem convinşi că prin investiţia realizată riscul producerii unor astfel de incidente va scădea semnificativ", precizează Transelectrica.

Alimentarea cu energie electrică a staţiilor adiacente care deservesc zona de vest şi centrală a municipiului Bucureşti şi zone limitrofe din judeţele Ilfov şi Giurgiu a fost întreruptă vineri, în jurul orei 13:00, în urma unui incident apărut în sistemul de transport al energiei electrice, au anunţat anterior şi reprezentanţii E-Distribuţie Muntenia.

În urma acestui incident, mai multe cartiere din Bucureşti, printre care Drumul Taberei, Militari, Giuleşti, Rahova, Bucureştii Noi, Victoriei şi Aviatorilor, au rămas fără curent electric.

Transportul public a avut şi, de asemenea, de suferit, tramvaie ale liniilor 8, 25, 35, 11 şi 44 rămânând blocate temporar în urma lipsei alimentării cu energie electrică.

În acelaşi timp, circulaţia metroului nu a fost întreruptă, însă sistemul de iluminat din unele staţii de metrou a fost afectat, conform Metrorex.

Pana de curent a afectat şi alimentarea cu apă în mai multe zone din Bucureşti, iar Apa Nova a anunţat că mai multe staţii au rămas fără energie electrică, potrivit unui comunicat al companiei.

"(...) În jurul orei 13:15, furnizorul de electricitate a reluat serviciul de distribuţie a energiei, iar sistemul de pompare si distribuţie a fost repornit. Urmare a acestei căderi de tensiune şi a şocului hidraulic există posibilitatea ca pentru o scurtă perioadă de timp apa să-şi piardă din limpezime (apa tulbure), în special în zone din sectorul 6", a precizat Apa Nova, într-un comunicat de presă. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

2 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

3 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

4 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

5 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”