Transfăgărășanul intră în reparații vara aceasta: ce spune Sorin Grindeanu despre lucrările necesare

Transfăgărășanul intră în reparații vara aceasta: ce spune Sorin Grindeanu despre lucrările necesare

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat că în perioada următoare se vor desfășura lucrări de reparații pe Trasfăgărășan, însă traficul nu va fi oprit în perioada lucrărilor de reabilitare.

FOTO Arhivă

„Asta e o chestiune care ţin neapărat ca în această vară să fie făcută şi anume lucrări pe Transfăgărăşan , absolut necesare, cele de vară. (...) Cred că e un studiu de fezabilitate în execuţie în acest moment pe Transfăgărăşan”, a declarat ministrul Sorin Grindeanu într-o conferință de presă care a avut loc vineri.

Sorin Grindeanu a precizat că reparaţiile ce urmează să fie efectuate nu vor însemna oprirea traficului pe Transfăgărăşan.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a verificat vineri stadiul lucrărilor la obiectivul de infrastructură rutieră Autostrada Sibiu - Piteşti.

Circulaţia rutieră pe Transfăgărăşan a fost redeschisă începând cu 7 iunie, inclusiv în zona alpină, cuprinsă între Bâlea Cascadă (judeţul Sibiu) şi Piscul Negru (judeţul Argeş). Traficul rutier este permis doar pe timpul zilei, între orele 07,00 - 21,00, iar „în cazul unor fenomene meteorologice nefavorabile drumul va fi închis temporar până când vremea va permite redeschiderea drumului în condiţii de siguranţă”, au arătat recent cei de la DRDP Braşov.

Transfăgărăşanul este în momentul de faţă şi una dintre rutele pe care se poate ajunge la Sibiu, în condiţiile în care începând de luni va fi închisă circulaţia rutieră pe DN7 Valea Oltului.

Turiştii pot circula pe Transfăgărăşan între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac şi cu telecabina, însă doar ziua şi numai când condiţiile meteo sunt favorabile transportului pe cablu.

În plus, Transfăgărășanul va fi parțial închis luni, 8 iulie, pentru a permite desfășurarea în siguranță a etapei a 3-a a Turului Ciclist al Sibiului și a competiției Transfăgărășan Challenge.

Restricţii trafic - 8 iulie 2024. Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a competiţiei Transfăgărăşan Challenge şi a etapei a 3-a a Turului Ciclist al Sibiului, se vor institui următoarele restricţii de circulaţie. Se va închide circulaţia rutieră pe pe DJ 105P de la ieşire din Arpaşu de Sus (intersecţie cu DC 47) - până în comuna Cârţişoara (intersecţie cu Transfăgărăşan), în intervalul orar 10:30 - 11:00 pentru desfăşurarea competiţiei Transfăgărăşan Challenge. Se va închide circulaţia pe DN7C Transfăgărăşan după cum urmează: între orele 10:15-12:15 între DJ 105P (Cârţişoara) şi Bâlea Cascadă; între orele 11:15-14:30 între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac; în Tunelul Rutier de la Bâlea Lac, DN 7C Transfăgărăşan, km 115+926 - km 116 + 808, între orele 10:00 - 17:30, din ambele sensuri”, au precizat reprezentanţii Turului Ciclist al Sibiului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Amănunte care dau fiori despre Coldea...

2 VIDEO Imagini stupefiante cu Reghecampf în studioul Pro TV

3 Divorț în high-life-ul bucureștean...

4 „Pleacă domnul Hideg și nu mai vine înapoi!” / Stenograme din dosarul generalilor Coldea și Dumbravă

5 Documentul trimis de Rusia la Washington include „împărțirea” celor 4 regiuni ucrainene, anexate deja de Rusia