''Transferul de putere va fi paşnic'' (consilier economic al lui Trump)

''Transferul de putere va fi paşnic'' (consilier economic al lui Trump)

Unul din principalii consilieri economici ai preşedintelui american în exerciţiu Donald Trump a afirmat vineri că va avea loc un transfer paşnic al puterii, cu toate că şeful statului nu dă semne că ar ceda în faţa rivalului său democrat Joe Biden, relatează dpa.

"Cred că transferul de putere va fi paşnic", a declarat pentru CNBNC Larry Kudlow, întrebat dacă este necesar un astfel de transfer pentru a menţine calmul pe pieţe.

"Avem cea mai mare democraţie a lumii şi respectăm statul de drept, şi aşa va face şi acest preşedinte", a spus Kudlow.

Echipa de campanie a lui Donald Trump susţine că alegerile ''nu s-au încheiat'' şi contestă avansul luat de Biden în mai multe state cheie, reclamând şi fraude. Candidatul republican a susţinut încă dinaintea scrutinului că votul prin corespondenţă, folosit masiv la aceste alegeri desfăşurate în condiţii de pandemie, este predispus la fraude. Dar el nu reuşeşte să aducă dovezi.

După ce joi bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa în creştere, investitorii estimând că vor fi adoptate noi măsuri de stimulare fiscală după alegerile din SUA, vineri NYSE a deschis în scădere, după ce Departamentul american al Muncii a anunţat că în octombrie au fost create mai puţine noi locuri de muncă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...