'Traversez strada şi îţi găsesc' de lucru: Şi Brigitte Macron dezaprobă declaraţia controversată a soţului ei

'Traversez strada şi îţi găsesc' de lucru: Şi Brigitte Macron dezaprobă declaraţia controversată a soţului ei

Declaraţiile controversate făcute de preşedinţi nu sunt uitate uşor, printre acestea numărându-se şi afirmaţia preşedintelui francez Emmanuel Macron, care atunci când a fost abordat de un tânăr şomer care i se plâns că nu-şi poate găsi de lucru a reacţionat spontan: 'Traversez strada şi îţi găsesc' de lucru, potrivit portalului La Libre.be.

Rapid, afirmaţia sa a fost condamnată de o parte a populaţiei care a văzut în ea o anumită formă de aroganţă şi un decalaj cu realitatea din piaţa muncii.

Soţia sa Brigitte Macron a decis să revină vineri, într-un interviu acordat TF1, asupra acestei fraze controversate pronunţate de soţul său: 'Cu o zi înainte, noi fusesem la un restaurant, iar proprietarul ne-a spus: 'Îi dau o slujbă primului care va traversa strada, căci am nevoie de angajaţi lângă mine'. Această frază a fost rostită de Emmanuel atunci, o auzise cu o zi înainte la restaurant', a explicat ea.

Prima Doamnă a Franţei spune că a găsit şi ea această afirmaţie drept deplasată: 'Te afli în incinta Palatului Elysee, este complicat să-i spui unui tânăr o frază de genul acesta', a reacţionat ea la vremea respectivă.

'Evident, nu trebuia să o spună. Dar, uneori, sunt afirmaţii care ne ies spontan, care ne afectează imaginea, dar este prea târziu, au fost spuse', a remarcat ea. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia