Trecutul lui Dragnea. Amănunte INCENDIARE! Partea întâi! Fotografii-ȘOC!

Trecutul lui Dragnea. Amănunte INCENDIARE! Partea întâi! Fotografii-ȘOC!

Trecutul lui Dragnea, o investigație Recorder.ro.

La începutul anilor ’90, Dragnea a deținut trei firme private, cu care a derulat primele sale afaceri. Am căutat în arhivele de la Registrul Comerțului și am mers să-i întâlnim pe cei care i-au fost asociați și clienți. Din toate acestea, am reconstituit anii de tinerețe ai celui mai influent politician al momentului, dezvăluie Recorder.ro.

Oamenii din Giuvărăști își amintesc de acest băiat de 27 de ani, cu mânecile suflecate, murdar până la urechi de vaselină și reparând zi și noapte la un ARO prăfuit, cu care ducea marfa țăranilor la târgurile din țară. Această a doua mașină nu apare printre bunurile declarate la Registrul Comerțului, poate și pentru că avea un statut incert din punct de vedere legal. După cum însuși Liviu Dragnea a povestit într-un interviu din 2016, era o mașină pe care și-o făcuse singur, „din bucăți, piesă cu piesă, pe baza unui certificat de IMS (n.r. – mașină de teren produsă în anii ’50-’60 la Câmpulung Muscel)”.

Tânărul Liviu Dragnea își petrece prima parte a anului 1990 la volanul acestui ARO făcut din bucăți. Îi atașează o remorcă și începe să-și exerseze spiritul antreprenorial încărcând-o cu legume și negociind cu țăranii din Giuvărăști prețul fiecărei curse spre Alexandria sau Turnu Măgurele.

Profitul lui Bachus

Pe 14 august 1990, înființează „Asociația cu scop lucrativ Bachus”, entitate privată care avea ca principal obiect de activitate „prepararea și desfacerea de cafea, băuturi alcoolice și răcoritoare“. Dragnea se asociază în această afacere cu Petcu Vasilică, un sătean din Giuvărăști a cărui mătușă deținea o casă aflată chiar în centrul comunei.

În această casă de pe Strada Principală, Dragnea și Petcu își deschid un bar – Bachus – în care vând bere la halbă, coniac și alte categorii de băuturi spirtoase și răcoritoare.

Oamenii din Giuvărăști și-l amintesc pe șeful PSD jucând inclusiv rolul de vânzător și cărând berea pe la mese, iar hârtiile rămase în arhiva de la Registrul Comerțului ni-l arată alergând cu treabă și în a doua zi de Crăciun: pe 26 decembrie 1990, Liviu Dragnea cumpără, pentru dotarea barului, un televizor marca Telecolor contra sumei de 25.000 de lei, achitat cu banii jos, în prezența martorilor Mireanu Paul și Creața Iulian. 

Citește materialul integral pe Recorder.ro. Merită!

 Recorder.ro: URMEAZĂ. Trecutul lui Dragnea (partea a doua). Afacerile, politica, prefectura.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

2 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

3 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

4 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”

5 VIDEO Noua realitate din Rusia...