Trei alpiniști străini au fost descoperiți morți în lanțul muntos Cordillera Blanca din Peru

Trei alpiniști străini au fost descoperiți morți în lanțul muntos Cordillera Blanca din Peru

Trei alpiniști străini au fost descoperiți morți marți în lanțul muntos Cordillera Blanca din Peru, a informat agenția de stat Andina, citată marți de Xinhua.

Sursa foto: thousandwonders.net

Bărbații, doi chilieni și un rus, dispăruseră de 10 zile printre vârfurile înzăpezite ale acestui lanț din regiunea Ancash, din nord-vestul țării.

Corpurile au fost recuperate de pe un vârf, cunoscut sub numele de "Piramida", cei trei fiind identificați ca Cristobal Bizzarri (23 de ani), Gabriel Navarrete (32 de ani) și Alexander Maznev.

"Au murit din cauza unei avalanșe de blocuri de gheață", a indicat agenția locală citată.

Având în vedere inaccesibilitatea zonei, trupurile celor trei nu pot fi transportate în orașul Caraz, din provincia Huaylas în aceeași regiune, până miercuri.

Lanțul Cordillera Blanca are mai multe vârfuri care ating 6.000 de metri. Vârful Piramida are de 5.885 metri, amintește Xinhua.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale