Trei ambasadori cehi au murit subit în ultimele cinci luni

Trei ambasadori cehi au murit subit în ultimele cinci luni

Ministrul ceh de Externe Jan Lipavský le recomandă diplomaților aflați în subordinea sa să-și îmbunătățească echilibrul între activitatea profesională și viața privată. Recomandarea vine după ce trei diplomați chei cu vârste cuprinse între 46 și 55 de ani au murit subit în ultimele cinci luni.

Jan Lipavsky FOTO EPA-EFE

Potrivit lui Jan Lipavský, aceste decese arată faptul că diplomații lucrează „în condiții extrem de dificile și adesea izolați de familie”.

El le transmite diplomaților cehi să aibă grijă de sănătatea lor fizică și psihică. „Să nu uităm că fiecare loc de muncă, inclusiv al nostru, are și limite de sănătate, în afară de valori și ambiții”, scrie el.

Jan Lipavský se angajează totodată să facă schimbări menite să-i ajute pe diplomați să facă față presiunilor. Măsurile aflate în discuție prevăd creșterea serviciilor psihologice pentru diplomați și familiile acestora, notează POLITICO.

Luna trecută, viceambasadoarea Republicii Cehe în Israel, Monika Studená, a murit subit, la vârsta de 50 de ani. În februarie, Jakub Dürr, ambasadorul Republicii Cehe în Polonia și fost reprezentant permanent al Republicii Cehe la UE, a murit la vârsta de 46 de ani. În noiembrie 2022, ambasadoarea Republicii Cehe în Elveția și Liechtenstein, Kateřina Fialková, a murit de asemenea subit, la vârsta de 55 de ani.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...