Trei asistente şi o infirmieră de la Secţia ATI a IC Fundeni, confirmate pozitiv cu noul coronavirus

Trei asistente şi o infirmieră de la Secţia ATI a IC Fundeni, confirmate pozitiv cu noul coronavirus

Trei asistente şi o infirmieră de la Secţia ATI a Institutului Clinic Fundeni au fost confirmate pozitiv la infecţia cu noul coronavirus în urma testării, informează unitatea medicală.

"Institutul Clinic Fundeni testează de SARS-CoV-2 angajaţii unităţii sanitare din secţiile cu grad ridicat de risc, dar şi pacienţii care urmează să fie internaţi. Astfel, în cadrul evaluării continue a stării de sănătate a angajaţilor, în Secţia ATI au fost confirmate 4 cazuri: 3 asistente şi 1 infirmieră, toate de pe aceeaşi tură. Din momentul depistării primei persoane asimptomatice,. întreaga tură nu a mai intrat în spital din ziua de miercuri 22.04.2020. Facem precizarea că două cazuri depistate pozitiv în data de 28 aprilie au fost descoperite la a doua testare, dovadă fiind faptul că testarea angajaţilor din zonele de risc este continuă", afirmă sursa citată.

Potrivit IC Fundeni, în toate cazurile au fost făcute anchete epidemiologice.

Totodată, în zilele de 24 şi 25 aprilie, a fost realizată decontaminarea secţiei, au fost curăţate cu soluţii dezinfectante pardoselile, pereţii, suprafeţele.

Reprezentanţii IC Fundeni menţionează că toţi pacienţii prezenţi în acest interval în Secţia ATI au fost testaţi, după pozitivarea primului caz la nivelul personalului, iar toate rezultatele au fost negative.

De asemenea, în 28 aprilie a fost realizată o nouă decontaminare. Toţi contacţii au fost izolaţi la domiciliu. S-a declanşat o anchetă epidemiologică, iar la revenirea la serviciu toţi angajaţii vor fi retestaţi.

"Orice pacient care necesită internarea în Institutul Clinic Fundeni este izolat, i se face testul COVID şi stă în zona de izolare, singur în salon, până avem rezultatul testului. Din 6 aprilie, ICF face teste pentru COVID. În prezent se fac 160 teste pe zi. ICF mulţumeste tuturor celor care au înţeles să fie alături de spital în această perioadă foarte grea. Programul de testare COVID decontat de stat acoperă doar cazurile care îndeplinesc anumite criterii", explică sursa citată. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina