Trei astronauți de pe Stația Spațială Internațională au revenit duminică pe Terra (autoritățile spațiale ruse)

Trei astronauți de pe Stația Spațială Internațională au revenit duminică pe Terra (autoritățile spațiale ruse)

Cosmonautul rus Anatoli Ivanișin, spaționautul nipon Takuya Onushi și astronautul american Kathleen Rubins au aterizat fără probleme duminică, în Kazahstan, după 115 zile petrecute pe Stația Spațială Internațională (ISS), au anunțat autoritățile spațiale ruse, citate de AFP.

Ivanișin, Onishi și Rubins au aterizat la orele 03:58 GMT, în stepa Kazahstanului, țară din Asia Centrală, la bordul navetei Soiuz, un model de ultimă generație, au precizat responsabilii ruși ai misiunii.

Anatoli Ivanișin

Aparatul ameliorat este echipat cu un sistem nou de navigație, are o protecție mai rezistentă și mai multe celule pe panourile solare.

Takuya Onushi

Lansarea Soiuz a fost întârziată cu mai mult de două săptămâni vara această, pentru efectuarea unor teste suplimentare asupra capsulei de către responsabili ruși.

Kathleen Rubins este prima femeie care a ajuns pe ISS, după ce italiana Samantha Cristoforetti, deținătoarea recordului în ceea ce privește cea mai lungă perioadă petrecută în spațiu de o femeie în cadrul unei singure misiuni (199 de zile), a revenit pe Terra în iunie 2015.

Stația Spațială Internațională, un proiect de peste 150.000 de milioane de dolari, la care participă 16 națiuni, este format în prezent din 14 module permanente și orbitează, cu o viteză de peste 27.000 de kilometri pe oră, la o distanță de 400 de kilometri de Pământ.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale