Trei leoparzi ai zăpezilor au murit în urma infectării cu coronavirus la o grădină zoologică din Nebraska

Trei leoparzi ai zăpezilor au murit în urma infectării cu coronavirus la o grădină zoologică din Nebraska

Trei leoparzi ai zăpezilor au murit săptămâna aceasta în urma infectării cu COVID-19 la o grădină zoologică pentru copii din statul american Nebraska, potrivit DPA.

Exemplarele, pe nume Ranney, Everest şi Makalu, de la Grădina zoologică pentru copii Lincoln, au fost infectate cu coronavirus în octombrie.

''Pierderea este cu adevărat dureroasă şi suferim cu toţii'', a scris vineri grădina zoologică într-un mesaj pe Facebook.

Grădina zoologică a spus că nu ştie care este modalitatea prin care leoparzii au contractat virusul, a relatat USA Today. Veterinarii i-au tratat cu steroizi şi antibiotice, însă fără succes.

Doi tigri de Sumatra, Axl şi Kumar, au contractat de asemenea virusul, dar s-au vindecat. Grădina zoologică a rămas deschisă publicului în tot acest timp.

Mai mulţi leoparzi de zăpadă au fost depistaţi pozitiv pentru COVID-19 de la debutul pandemiei. Multe grădini zoologice au vaccinat contra COVID-19 un procent important din efectivul lor de animale.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”