Trei moduri în care corpul tău îți spune că e timpul să-ți schimbi jobul

Trei moduri în care corpul tău îți spune că e timpul să-ți schimbi jobul

Unii norocoși care și-au ales un job pe care-l fac din pasiune nu simt că muncesc. Chiar dacă e greu, ei nu se plâng pentru le că place ceea ce fac. Dar alții iau în calcul alte criterii atunci când își aleg meseria, iar pe urmă se plâng că nu le place ce fac.

Când e cazul să renunți la job FOTO Unsplash

Unele joburi pot fi extrem de neplăcute și obositoare, iar dacă nu există niciun pic de bucurie în a merge la muncă, dacă banii cu care ești recompensat sunt singurul motiv pentru care faci acel job, atunci totul devine mult mai greu. Iar corpul tău în curând îți va da semne de oboseală, semne că nu mai poate și că trebuie să schimbi ceva.

În momentul de față, toată lumea are nevoie de locul de muncă pentru a supraviețui. Dar un loc de muncă poate fi o binecuvântare, dar și o pacoste. Iar dacă la locul de muncă te confrunți cu abuzuri sau te simți neapreciat, prost plătit și știi că se profită de tine, probabil te întrebi deja dacă nu cumva e cazul să renunți la acel job. Dar dacă, din diferite motive, nu poți lua decizia de a pleca de acolo, corpul tău îți poate spune că este timpul să pleci, arată Your Tango.

Trei moduri în care corpul tău îți spune să renunți la job

Trebuie doar să fii prezent, să uiți de trecut și să nu te îngrijorezi pentru viitor, ca să-ți poți auzi vocea interioară, care te va ajuta să iei o decizie.

1. Corpul (senzațiile)

Atunci când acorzi atenție senzațiilor tale, acestea îți dau indicii despre cât de mult stres resimți. Dacă simți tensiune în mușchi, stomac deranjat, dureri de cap sau slăbiciune, acestea sunt semne că jobul tău te îmbolnăvește emoțional, mental și fizic. E momentul să schimbi ceva, discută cu șeful tău și spune ce nu-ți place. Dacă începi să vezi îmbunătățiri într-o lună, s-ar putea să merite să rămâi. Cu toate acestea, dacă nu se schimbă nimic, este timpul să te pregătești să pleci. Corpul tău îți va spune când ești pe calea cea bună.

2. Inima ta (emoțiile)

Emoțiile tale îți pot spune foarte multe despre momentul în care trebuie să renunți la locul de muncă. În primul rând, trebuie să cunoști diferența dintre ceea ce crezi că simți și adevăratele tale sentimente. Să presupunem că ai dificultăți în a-ți numi emoțiile.

Atunci când stai jos, cu picioarele pe podea și relaxat, încearcă să pui mâna peste zona inimii tale. O simțiți caldă sau rece?

Dacă o simți rece, este posibil să te simți trist, furios, frustrat sau nefericit. Aceste emoții îți spun că ceva nu este în regulă în viața ta.

Dacă le resimți în fiecare zi, trebuie să faci ceva în acest sens. Cu cât aștepți mai mult să le abordezi, cu atât mai tare se vor înrăutăți.

Dacă inima ta este caldă, te poți simți vesel, fericit, plin de speranță , satisfăcut și mulțumit. Dacă simțiți pace în corp, în cea mai mare parte a timpului, probabil că ești pe drumul cel bun. Vei ști că ești iubit și probabil că ai un loc de muncă care te satisface.

3. Capul tău (mintea)

Probabil că ai o minte ocupată. Mulți oameni petrec prea mult timp îngrijorându-se de trecut și de viitor. O minte liniștită te va ajuta să știi când să renunți la locul de muncă.

Dacă rămâi blocat în trecut sau îngrijorat pentru viitor, este dificil să știi ce se întâmplă în acest moment. Dacă încerci să te decizi dacă să-ți părăsești locul de muncă, trebuie să-ți asculți vocea interioară. Îți poți auzi vocea interioară doar atunci când nu ești distras.

Mintea ta are potențialul de a se conecta cu universul. Atunci când mintea ta este complet deschisă, vei cunoaște lucruri fără niciun efort.

Poți trăi în prezent, observând ce se întâmplă în corpul și inima ta.

Cel mai bun mod de a-ți liniști mintea este printr-o formă de meditație. Meditația poate fi în multe forme. Există multe aplicații grozave care te pot ajuta cu meditația ghidată. Poate că îți place să te plimbi, să grădinărești sau să ascultați muzică pentru a-ți liniști mintea. Găsește ceea ce funcționează pentru tine.

Ferește-te de vocea criticului tău interior, deoarece ar putea încerca să intervină pentru a te menține într-un loc de muncă care nu îți servește. Această voce este zgomotoasă, critică, nerăbdătoare și înjositoare.

Când mintea ta este liniștită, îți va fi mult mai ușor să știi dacă este timpul să pleci.

Vocea adevăratului tău sine este blândă, răbdătoare, bună și încurajatoare. Dacă aceasta este vocea pe care o simți și o auzi, poți avea încredere în ghidare.

Ai încredere în ghidul tău interior - poate fi un mod diferit de cunoaștere pentru tine. Poate părea ciudat să decizi fără să te lupți.

Dar, s-ar putea să fii surprins de modul în care alegerile pe care le faci prin intermediul ghidului tău interior pot funcționa bine.

Ghidul tău interior se dezvăluie atunci când ești prezent. Și ești prezent atunci când ești atent la senzațiile corpului tău, când simți emoțiile inimii tale și când te bucuri de o minte liniștită.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...