Trei morţi şi 45 de supravieţuitori, aproape toţi migranţi marocani, salvaţi în largul Insulelor Canare

Trei morţi şi 45 de supravieţuitori, aproape toţi migranţi marocani, salvaţi în largul Insulelor Canare

Salvatori din cadrul Salvamento Maritimo au salvat ambarcaţiunea aflată în dificultate în largul Insulei Fuerteventura imediat după miezul nopţii de duminică spre luni, a anunţat un purtător de cuvâînt al Pazei de Coastă.

El a precizat că echipajul de salvare a găsit 45 de supravieuitori la bord - 42 de bărbaţi, două femei şi un copil, dar şi trei cadavre.

”Toate persoanele salvate erau marocani, cu excepţia unui bărbat din Africa subsahariană”, a declarat el AFP.

”Şase persoane au fost spitalizate, dintre care cinci în stare gravă”, a anunţat el pe Twitter.

De la începutul lui 2022, 9.589 de migranţi au traversat Marea Mediterană pe această rută extrem de periculoasă, între coastele africane şi insule spaniole la Atlantic. Cu un an mai înainte, 7.531 de persoane au traversat Mediterana pe această rută, potrivit Ministerului spaniol de Interne.

Sosirile migranţilor în acest arhipelag la Atlantic au crescut puternic începând de la sfârşitul lui 2019, după ce o creştere a numnărul patrulelor a condus la o scădere spectaculoasă a migraţiei pe principala rută la Mediterana.

Rutea cea mai scurtă de pe coasta Marocului are aproximativ 100 de kilometri, însă migranţii vin adesea de mult mai departe. Din Mauritania, distanţa este, în linie dreaptă, de peste 1.000 de kilometri.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Lovitură sub centură pentru Putin de la aliatul său, Lukașenko

2 VIDEO „Niciodată în viața mea nu am văzut oameni treji în taberele de instrucție militară” - Un general în retragere, despre imaginile cu ruși beți cr…

3 Şeful spionajului militar ucrainean: Eliberarea peninsulei Crimeea va începe în primăvara anului viitor. Nu există altă opțiune

4 VIDEO Explozii puternice în Crimeea, la o bază aeriană rusească. Rușii spun că un avion ar fi derapat și a luat foc

5 Cele trei nume luate în considerare de PSD pentru prezidențialele din 2024. Ciolacu susține că nu-l interesează