Trei noi membri ai echipajului, un rus și doi americani, au ajuns pe ISS cu o navetă Soyuz

Trei noi membri ai echipajului, un rus și doi americani, au ajuns pe ISS cu o navetă Soyuz

Doi astronauți americani și un cosmonaut rus au ajuns miercuri pe Stația Spațială Internațională, la circa șase ore după ce o navetă Soyuz care transporta echipajul a decolat de pe cosmodromul de la Baikonur, din Kazahstan, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea NASA, relatează Reuters.

Sursa foto: NASA Television / www.nasa.gov

Comandantul Alexander Misurkin de la Roscosmos și inginerii de zbor Mark Vande Hei și Joe Acaba, de la NASA, au decolat cu o navetă Soyuz de pe cosmodromul de la Baikonur la ora locală 03.17, miercuri (21.17 GMT, marți). Naveta lor a andocat la ora locală 08.55.

Echipajul a executat cu succes un tranzit accelerat în stație, care orbitează deasupra Pământului la o distanță de circa 400 km, unde va efectua o misiune de cinci luni. Un eșec ar fi forțat naveta să încerce din nou andocarea peste două zile, notează Reuters.

Misurkin, Vande Hei și Acaba li s-au alăturat astronautului NASA Randy Bresnik, rusului Sergey Ryazanskiy și italianului Paolo Nespoli, din cadrul Agenției spațiale europene, care se află la bord din iulie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia