Trei români sunt internați, doi în stare gravă, după incendierea unui restaurant românesc în Franța

Trei români sunt internați, doi în stare gravă, după incendierea unui restaurant românesc în Franța

Trei români sunt internați în spital, dintre care doi în stare gravă, în urma incendierii unui restaurant românesc în orașul francez Aubervilliers, a anunțat duminică pe Facebook ambasada României la Paris.

Potrivit presei franceze, în seara de 11 iunie trei indivizi care purtau cagule au incendiat restaurantul 'Transilvania' din orașul francez Aubervilliers. Potrivit martorilor, atacatorii au răspândit benzină peste tot în incinta restaurantului și apoi au provocat incendiul cu un cocktail Molotov, iar clienții și personalul restaurantului au rămas captivi în fața unei perdele de foc, unii suferind arsuri grave.

'Un bărbat a pătruns în restaurant, a aruncat cu benzină, am încercat să-l împing, un altul mi-a dat cu gaz și când m-am întors am văzut foc (...) Aveam benzină pe mine, iar fiica mea și soțul meu erau în interior', afirmă Cristina, una dintre româncele aflate atunci în incinta restaurantului Transilvania. Ea a precizat că a reușit să-și salveze fiica, dar soțul ei este internat în spital cu arsuri.

Conform unui alt martor, două tinere în vârstă de 21 și respectiv 23 de ani au suferit arsuri grave. 'Aceste două tinere sunt Lidia și Dominica, au 21 și 23 de ani și sunt chelnerițe aici de ceva timp, ele vin din România și (Republica) Moldova', spune martorul citat de publicația Le Parisien.

În anunțul în care precizează că 'trei cetățeni români sunt încă internați în spital, dintre care doi în stare gravă', ambasada României la Paris menționează de asemenea că 'diplomați ai ambasadei au fost la spital la începutul săptămânii'.

'Suntem în legatură permanentă cu familiile, cu medicii, cu autoritățile de poliție și cu cele judiciare implicate în desfășurarea anchetei. Toate elementele de până acum arată că actul nu a fost de natură xenofobă. Avem încredere în poliția și justiția franceză că ancheta se va desfășura rapid. Și, mai ales, suntem alături de cei răniți și de familiile lor în aceste momente extrem de dureroase, respectând dorința lor de discreție', se mai arată în mesajul difuzat pe rețeaua de socializare de Ambasada României la Paris .

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...