Trei scandaluri sexuale care au şocat Uniunea Sovietică. Boris Elţîn a fost protagonist în unul dintre ele

Trei scandaluri sexuale care au şocat Uniunea Sovietică. Boris Elţîn a fost protagonist în unul dintre ele

De la un bordel frecventat de înalţi funcţionari la condamnarea unui sportiv celebru acuzat că a violat o tânară şi o escapadă ciudată a primului preşedinte al Rusiei, Boris Elţin - scandalurile sexuale nu au ocolit Uniunea Sovietică.

Într-o zi din februarie 1955, liderul sovietic Nikita Hruşciov, a primit o scrisoare anonima de la "un cetăţean şi o mamă sovietică". Autorul scrisorii descria ceva de neconceput pentru URSS: un bordel clandestin frecventat de mai mulţi înalţi funcţionari, unde atrăgeau studenţi . Femeia afirma că fiica ei era una dintre victime şi a cerut liderului sovietic să închidă stabilimentulşi să îi pedepsească pe cei care îl patronau şi pe protectorii acestora.

Autoarea scrisorii a spus că printre personalităţile care frecventau bordelul se număra Gheorggi Aleksandrov, ministru Culturii şi Aleksander Ergoline, critic literar sovietic şi lider de partid.

Hruşciov trebuie să fi găsit scrisoarea destul de oportună, deoarece potenţialii vinovaţi îi erau, rivali. Liderul sovietic a cerut o anchetă urgent. Investigaţia a arătat că acuzaţiile au fost legitime şi că duşmanul său politic, Aleksandrov, nu a fost singurul lider implicat. Nume ale altor personalităţi politice, lideri ideologici, propagandişti, academicieni celebri, şi chiar un fost ministru al Educaţiei din vrea lui Stalin au fost demascaţi în contextul scandalului

Toţi frecventau casă a dramaturgului puţin cunoscut Konstantin Krovoceïn, care recruta tinere femei din diferite şcoli de teatru şi coregrafie pentru orgiile sale sexuale. Nimeni nu a fost închis, doar Krovocheïn, fondatorul bordelului. Aleksandrov şi-a pierdut funcţia de ministru şi a fost transferat în RSS Belarus unde a lucrat ca şef de departament al Institutului de filosofie al Academiei de ştiinţe locale, scrie rbth.com

Un viol pune capat carierei unui fotbalist

Edouard Strelţov , fost fotbalist sovietic, atacant al echipei Torpedo Moscova era văzut ca o stea în urcare. Cu puţin timp înainte de Cupă Mondială din 1958, cariera strălucită a acestuia s-a prăbuşit după ce Strelţov a fost acuzat de violarea unei femei la o petrecere. Potrivit procuraturii, Strelţov şi prietenii săi au organizat o petrecere într-o datcia (casa de vacanţă) la care au luat parte mai multe tinere, iar Strelţov a fost acuzat că a violat-o pe una dintre ele.

Aventura ciudată a primului preşedinte al Rusiei, Boris Elţîn

În septembrie 1989, cariera politică a viitorului primului preşedinte al Rusiei era în plină ascensiune: Boris Elţîn a câştigat alegerile legislative în Circumscripţia electorală a Moscovei şi a preluat conducerea Comitetului Sovietului Suprem pentru construcţii şi arhitectură. Doar o lună mai târziu, Elţîn a fost implicat într-un scandal succulent pentru presa sovietică.

Scandalul a început atunci când Elţîn a mers la o secţie de poliţie, cu hainele ude şi pline de noroi. El a explicat poliţiei că a fost răpit de câţiva bărbaţi, urcat într-o maşină, care apoi l-au aruncat de pe un pod în râul Moscova. Elţîn a cerut poliţiei să nu facă public incidentul.

În ciuda acestei promisiuni, poliţia a raportat incidentul, care a ajuns la urchile mai marilor conducători sovietici, ceea ce ar fi putut fi folosit pentru a-l discredita pe Elţîn şi a-i strica cariera politică. Mihail Gorbaciov a cerut o investigaţie asupra răpirii, sperând că acest lucru nu a avut loc şi că investigaţia va dezvălui un secret întunecat al lui Elţîn, posibil o amantă.

Ancheta a aratat că povestea lui Elţîn nu se susţine: daca ar fi fost aruncat de pe pod în râu la locul indicat, el ar fi suferit răni grave, deoarece podul era înalt , iar apa prea puţin adâncă. Şoferul lui Elțin a refusat şi el să confirme povestea. În plus, un buchet de flori a fost recuperat de la faţa locului.

Adversarii săi au folosit scandalul pentru a-l descredita pe politician. La rândul său, Elţîn a respins acuzaţiile şi zvonurile : „A avut loc o întâlnire specială la KGB pentru a da instrucţiuni pentru a răspândi zvonuri că Elţîn bea undeva, întâlnindu-se cu femei. Au trecut toate limitele... spunea Elţîn. Adevărat sau nu, incidentul nu a fost suficient pentru a întrerupe cariera politică a lui Elţîn, iar câţiva ani mai târziu a îngropat URSS-ul şi a ajuns primul preşedinte al Rusiei.


Citește și:

populare
astăzi

1 Care sunt „șansele” de a fi mobilizat, în funcție de vârsta și pregătirea militară pe care le ai, dacă se sună mobilizarea generală

2 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

3 Surprinzătoarele afirmații ale unui analist ungur, care susține că bazele americane din România și Polonia ar putea fi folosite pentru a ocupa vestul …

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 VIDEO Rusia a încasat sâmbătă o lovitură cruntă din partea Ucrainei