Trei zile de doliu naţional în Columbia, pentru Gabriel Garcia Márquez

Trei zile de doliu naţional în Columbia, pentru Gabriel Garcia Márquez

Scriitorul columbian Gabriel Garcia Márquez va fi incinerat în cadrul unei ceremonii funerare private, potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii de familia romancierului sud-american, care nu precizează însă data şi locul evenimentului, informează AFP.

Gabriel Garcia Márquez, considerat unul dintre cei mai mari scriitori de limbă spaniolă, a murit joi, în reşedinţa sa din Ciudad de Mexico, la câteva zile după ce fusese spitalizat din pricina pneumoniei.

„O sută de ani de singurătate şi de tristeţe, pentru moartea celui mai mare columbian din toate timpurile", a scris preşedintele Columbiei Juan Manuel Santos, pe contul său de Twitter.

Mai mult, preşedintele Juan Manuel Santos a decretat doliu naţional de trei zile în Columbia. La câteva ore după anunţarea decesului lui G abriel Garcia Márquez, familia sa a informat presa, prin intermediul unui comunicat, că trupul neînsufleţit al romancierului va fi incinerat în cadrul unei ceremonii private, fără a preciza când şi unde va avea loc evenimentul.

Sora scriitorului, Aida Márquez, ceruse iniţial ca trupul neînsufleţit al fratelui ei să fie adus în ţara sa de origine, Columbia, considerând că „Gabito este din Columbia“. În cele din urmă, aceasta a recunoscut că decizia finală le aparţine soţiei şi copiilor scriitorului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am făcut ca Ceaușescu, am cumparat tot palierul”

2 „În toată istoria modernă a Europei nu a existat un urs care să atace și să-l mănânce pe om”

3 Impresiile unei românce care a locuit 5 ani în SUA, despre „visul american”: „După ce termini facultatea, devii imigrant și ești văzut mereu ca un imi…

4 VIDEO Sateliții arată cum China construiește o bază militară în munții Tadjikistanului, țară în care Rusia deține cea mai mare bază militară din străi…

5 Andrei Caramitru a găsit soluţia ieșirii din criză: „Tinerii să se angajeze de la 16 ani şi să muncim toţi până la 75 de ani”