Trenul IR 1862 Constanța-Iași, retras din circulație; călătorii, preluați de alt tren care a plecat din Constanța

Trenul IR 1862 Constanța-Iași, retras din circulație; călătorii, preluați de alt tren care a plecat din Constanța

Trenul IR 1862 care circula pe relația Constanța - Fetești - Făurei - Iași a fost retras în stația CF Constanța la ora 4:50, iar pentru continuarea călătoriei pasagerii au fost preluați de trenul suplimentar 12096 care a plecat din Constanța în cursul dimineții, la ora 7:30, spre București, cu plug de zăpadă antemergător, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, informează CFR SA, pe Facebook.

"Menționăm faptul că, în cursul nopții de 10/11 ianuarie, plugul locomotivei s-a rupt în urma impactului cu un corp străin aflat în gabarit, între stațiile Dorobanțu și Medgidia. Călătorilor li s-a asigurat în gara Constanța asistență, ceai și alimente", afirmă reprezentanții companiei.

Potrivit sursei citate, nu sunt linii închise și nici trenuri blocate pe rețeaua feroviară, însă circulația este adaptată la condițiile meteo nefavorabile, de ninsori abundente și viscol.

Pe magistrala București — Constanța, trenurile circulă remorcate cu locomotive Diesel și cu plug antemergător, din cauza pericolului formării de suluri de zăpadă.

CFR SA avertizează că se înregistrează întârzieri în circulație, acestea fiind determinate de adaptarea circulației la condițiile meteo nefavorabile de vânt puternic și ninsori abundente, de necesitatea atașării locomotivelor Diesel pe anumite intervale de stații din jumătatea de sud a țării, de reducerea vitezei de circulație sau de intervenția cu pluguri pentru deszăpezire.

"Toate aceste măsuri sunt necesare din considerente de siguranță și pentru continuitate în traficul feroviar pe întreaga rețea", subliniază compania.

CFR Călători a anulat 99 de trenuri din cele 1.300 de garnituri ale companiei care circulă zilnic în România și dă asigurări că se fac eforturi pentru ca traficul feroviar să fie asigurat pe magistrale, între marile orașe .

De asemenea, circulația trenurilor va fi adaptată și pe parcursul zilei de miercuri condițiilor meteo extreme.

"Prioritatea noastră este aceea de a asigura oamenilor un transport fără riscuri și de a realiza legături între marile orașe, pe magistrale. Din cele 1.300 de trenuri ale CFR Călători, care circulă zilnic în România, s-a luat decizia de a anula sub 10% dintre acestea pentru facilitarea accesului utilajelor și a echipelor de intervenții și pentru evitarea unor situații neplăcute pentru pasageri. În funcție de evoluția vremii, se fac eforturi pentru ca traficul feroviar să fie asigurat pe magistrale, între marile orașe", spune CFR Călători, într-o postare pe propria pagină de Facebook.

Potrivit sursei citate, ninge viscolit și sunt condiții meteo extreme, intervenindu-se constant cu utilaje și echipaje feroviare pe raza regionalelor București, Craiova, Galați și Constanța.

CFR Călători precizează că lista trenurilor anulate va fi actualizată periodic, în funcție de evoluția condițiilor meteo și de situația din teren.

Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate și vor să renunțe la călătorie vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziționate și neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro