Trenurile ce tranzitează regionala Brașov au întârzieri; între Timișu de Sus și Dârste, pe firul II, se circulă cu locomotive Diesel

Trenurile ce tranzitează regionala Brașov au întârzieri; între Timișu de Sus și Dârste, pe firul II, se circulă cu locomotive Diesel

Trenurile care tranzitează regionala Brașov înregistrează întârzieri, întrucât între Timișu de Sus și Dârste, pe firul I, garniturile circulă remorcate cu locomotive electrice, iar pe firul II cu locomotive Diesel, informează, joi, CFR SA.

Astfel, trenul IR 473 Budapesta-București are 95 de minute de întârziere, IR 1526 Sibiu — București a avut 40 de minute întârziere, iar IR 1644 Sibiu — București înregistrează 240 de minute de întârziere.

"Vă reamintim că ieri, 19.04.2017, pe această relație, din cauza fenomenelor meteorologice nefavorabile (averse, intensificări ale vântului) mai mulți copaci au căzut în linia curentă, au rupt firele de contact, conducând la întreruperea circulației feroviare. La ora 21:13 pe SRCF Brașov — relația Timișu de Sus-Dârste s-a redeschis circulația trenurilor remorcate cu locomotiva electrică pe firul I, iar la ora 22:00 s-a redeschis circulația trenurilor remorcate cu locomotive diesel pe firul II. Măsurile de atașare a locomotivelor Diesel la trenuri asigură continuitate în circulația trenurilor pe intervalul menționat, însă se înregistrează întârzieri în graficul tuturor trenurilor care tranzitează zona respectivă", spune CFR SA, într-o postare pe facebook.

Între orele 4:44 — 8:10, între stațiile Băile Tușnad — Tușnad Sat, din cauza copacilor căzuți în gabarit, circulația feroviară a fost întreruptă. Patru trenuri de călători au fost afectate, respectiv IR 1644, R 4502, IR 4501, IR 4505, și vor ajunge la destinație cu întârzieri de până la și peste 200 de minute.

Trenurile care tranzitează regionala Timișoara pot înregistra întârzieri în circulație, deoarece între stațiile Merișor — Crivadia, din cauza condițiilor meteo nefavorabile din cursul nopții s-a produs un deranjament la circuitul de alimentare cu energie electrică a liniei de contact, ambele fire de circulație fiind închise. La ora 1:06 firul I s-a repus sub tensiune, iar la ora 2:03 s-a redeschis circulația și pe firul II.

Condițiile meteo sunt în continuare nefavorabile, pe raza Sucursalelor Regionale Iași și Brașov ninge, iar pe raza celorlalte regionale plouă și se înregistrează intensificări ale vântului, determinând scăderea vizibilității, precizează compania. De asemenea, trenul IR 1662 Iași — București are 50 de minute de întârziere, iar trenul IR 15072 Galați — București a sosit în gară cu 20 de minute mai târziu. Trenul IR 1692 Timișoara — București a acumulat 20 de minute de întârziere.

"Personalul feroviar verifică în permanență componentele infrastructurii, astfel încât, pentru orice deranjament tehnic produs din cauza condițiilor meteo să se intervină pentru remediere. Pasagerii sunt rugați ca înainte de plecarea la drum să se informeze telefonic la Gara CFR din localitatea de plecare pentru informații actualizate despre mersul trenului cu care intenționează să călătorească sau să verifice tabelele de sosire/plecare, actualizate din minut în minut pe site-ul www.cfr.ro domeniul Camere web ( http://www.cfr.ro/.../content/article/2-uncat.../2273-camere-web ). Dacă sunteți deja în tren accesați de pe laptop sau mobil www.cfr.ro apoi Trenul meu ( http://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren ) introduceți numărul exact al trenului în căsuța indicată și click pe informatii tren. Obțineți informații în timp real despre ce stație urmează, dacă aveți sau nu întârziere, minutele de staționare în următoarea gară și timpul estimat de sosire. CFR SA îi asigură pe călători că toate măsurile operative întreprinse în această perioadă de angajații feroviari au ca principal scop circulația trenurilor în condiții de siguranță", spune CFR SA.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu