Tribeca Film Festival a adăugat 35 de filme noi, care vor putea fi vizionate doar online

Tribeca Film Festival a adăugat 35 de filme noi, care vor putea fi vizionate doar online

Organizatorii Festivalului de Film Tribeca, care se desfăşoară la New York, au anunţat luni lansarea site-ului Tribeca At Home, ce va include 35 de filme noi, care se vor alătura celor 66 de pelicule deja anunţate în luna aprilie, relatează EFE.

Dintre cele 35 de noutăţi ale festivalului, care se va desfăşura în perioada 9 - 24 iunie, 24 sunt lungmetraje, iar 11 sunt scurtmetraje. Toate vor fi disponibile online doar pentru publicul american.

"Tribeca At Home va permite ca sufletul festivalului nostru să ajungă la mai multe comunităţi ale ţării noastre", a anunţat cofondatoarea festivalului, Jane Rosenthal, care, în 2001, s-a alăturat actorului Robert De Niro pentru a organiza acest festival cinematografic cu scopul de a stimula activităţile culturale din Manhattan, după atacurile teroriste din 11 septembrie 2001.

Printre filmele propuse se numără "Mission Joy", un documentar care prezintă prietenia dintre Dalai Lama şi arhiepiscopul sud-african Desmond Tutu, precum şi "They're Killing Us", produs de tânăra cântăreaţa Billie Eilish, care explorează impactul disproporţionat al bolilor cronice asupra comunităţilor de culoare din Statele Unite.

De asemenea, festivalul include şi documentarul chilian "Primera", care prezintă evenimentele din octombrie 2019 din Chile, când zeci de milioane de persoane au ieşit în stradă pentru a cere o nouă Constituţie, prin ochii unor participanţi care au devenit apoi activişti importanţi.

Tribeca At Home a inclus în lista sa şi filmul "El Perfecto David", o coproducţie Argentina - Uruguay, în regia lui Felipe Gómez Aparicio, care va avea premiera mondială cu ocazia acestui festival şi care analizează relaţia toxică dintre un adolescent ce se antrenează pentru a deveni culturist şi mama lui, o artistă cunoscută, obsedată de control. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...