Tribunalul București: Greva angajaților de la ROMATSA este legală

Tribunalul București: Greva angajaților de la ROMATSA este legală

Tribunalul București a respins, vineri, solicitarea Regiei Autonome Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian - ROMATSA de constatare a nelegalității grevei angajaților. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Sindicaliștii de la ROMATSA au anunțat luni că vor declanșa grevă generală pe 1 septembrie dacă autoritățile nu vor rezolva până atunci problemele cu care se confruntă salariații.

Pe 19 august, Ion Aurel Stanciu, atunci director general al ROMATSA, ulterior numit secretar de stat în Ministerul Transporturilor, aprecia că protestele sindicaliștilor și amenințările privind declanșarea grevei generale nu sunt întemeiate, în condițiile în care 12 dintre cele 14 revendicări au fost soluționate, iar conducerea regiei este în continuare deschisă negocierilor.

Pe 15 iulie 2015, controlorii de trafic au intrat în grevă de avertisment timp de două ore, aceasta afectând 17 zboruri. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?