Tribunalul București: Marian Vanghelie poate să plece din țară

Tribunalul București: Marian Vanghelie poate să plece din țară

Tribunalul București a respins joi cererea procurorilor de arestare a fostului primar al sectorului 5 Marian Vanghelie, acesta fiind judecat în continuare în stare de libertate, sub control judiciar.

Mai mult, instanța a decis să-i ridice lui Vanghelie interdicția de a părăsi teritoriul României, după ce fostul primar a cerut voie să meargă la tratament în străinătate, susținând că suferă de "tuse" ca urmare a unui "reflux alimentar".

Poliția a sesizat Tribunalul București cu privire la faptul că, în data de 8 septembrie, Marian Vanghelie ar fi încălcat termenii controlului judiciar, pe care fostul primar al sectorului 5 îl are în dosarul în care este judecat pentru luare de mită. Vanghelie a fost reclamat că nu s-a prezentat la Secția de poliție pentru verificarea controlului judiciar. În baza acestei sesizări, procurorii au cerut judecătorilor să-i aplice lui Vanghelie o măsură preventivă mai aspră, și anume să fie arestat.

Vanghelie susține că nu s-a prezentat la Poliție deoarece a fost bolnav.

"Mi-a fost rău. Trei zile nu m-am ridicat din pat. După aceea, m-am dus, am dat o declarație. Se poate întâmpla oricui. (...) Am avut febră, polițistul m-a găsit în halat. Ați văzut DNA să nu ceară pușcărie? (...) Eu nu am avut voie să mă duc nici la Constanța pentru studii. (...) Eu nu am nicio problemă, unde să plec? Vreau să fac politică, nu mă scoate DNA din politică", a spus Vanghelie.

Pe de altă parte, Vanghelie a cerut în mai multe rânduri judecătorilor să fie lăsat să meargă la tratament în străinătate, deoarece suferă de "tuse" ca urmare a unui "reflux alimentar".

"Am de 15 ani probleme de sănătate. Vedeți tusea asta? Este pe fond de stres, un reflux alimentar. Am fost la mai mulți specialiști din Italia. Înțeleg că lucrurile au evoluat", declara Vanghelie pe 28 august.

Marian Vanghelie a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârșirea a nouă infracțiuni de luare de mită și abuz în serviciu și șapte infracțiuni de spălare de bani.

În același dosar, au fost trimiși în judecată Mircea-Sorin Niculae (vărul lui Vanghelie), Sorin Ștefan Ciocan, Laura Ciocan, director al SC Economat Sector 5 SRL, și omul de afaceri Marin Dumitru, toți sub control judiciar.

Potrivit DNA, în perioada 2006 — 2014, Marian Vanghelie, în calitate de primar al sectorului 5, ajutat de Mircea-Sorin Niculae și parțial de Laura Ciocan, a solicitat și primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentând un "comision" de 20% din încasări).

Aceste foloase au fost pretinse și primite de Vanghelie pentru atribuirea de către Primăria Sectorului 5 și serviciile publice de interes local din subordinea Consiliului Local al sectorului 5, cu nerespectarea prevederilor legale, de contracte de achiziții publice firmelor controlate de omul de afaceri Marin Dumitru, dar și pentru a dispune efectuarea plății lucrărilor aferente acestor contracte (valoarea totală este de aproximativ 738.019.000 de lei).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante