Tribunalul Mureș a prelungit arestul preventiv în cazul celor șapte angajați ai Poliției Rutiere Reghin

Tribunalul Mureș a prelungit arestul preventiv în cazul celor șapte angajați ai Poliției Rutiere Reghin

Tribunalul Mureș a admis, marți, propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureș și a prelungit cu încă 30 de zile arestarea preventivă a celor șapte angajați ai Poliției Rutiere Reghin, cercetați penal pentru infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și fals intelectual, în dosarul nr. 81/P/2015.

Instanța a respins cererile formulate de polițiștii Adam Mihăiță Leon, Cotoi Cornel, Cotoi Simion, Nicoară Ovidiu, Moldovan Florin Ioan, Moldovan Silviu Cosmin și Mărcuș Teodor de înlocuire a măsurii arestării preventive cu o măsură preventivă mai ușoară, respectiv arestul la domiciliu sau control judiciar.

Încheierea Tribunalului Mureș nu este definitivă, având drept de contestație în termen de 48 de ore de la comunicare.

Șase dintre polițiști sunt cercetați pentru luare de mită, abuz în serviciu și fals intelectual toate în formă continuată, iar unul pentru luare de mită, complicitate la abuz în serviciu și complicitate la fals intelectual, toate în formă continuată.

În urma arestării preventive a celor șapte polițiști, Poliția Rutieră Reghin a rămas fără niciun angajat, iar în aceste condiții Serviciul Poliției Rutiere Mureș a suplimentat echipajele în zonă, inclusiv pentru acoperirea DN 15 Reghin-Toplița.

În data de 18 aprilie, ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA) — Serviciul Județean Anticorupție (SJA) Mureș, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, au efectuat 11 percheziții, dintre care una la sediul Poliției Municipiului Reghin, pentru probarea unor infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și fals intelectual.

Potrivit unui comunicat de presă dat publicității la acea dată de DGA-SJA Mureș, în cauză erau vizați șapte agenți de poliție din cadrul Biroului de Poliție Rutieră, asupra cărora exista suspiciunea că, din 2015 și până în prezent, ar fi pretins și primit diverse sume de bani de la conducători auto pentru a nu aplica măsurile legale în cazul unor abateri constatate în trafic.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...