Tribunalul Mureş suspendă şedinţele zilnic, o jumătate de oră, până la abrogarea unor prevederi ale Ordonanţei 7

Adunarea Generală a judecătorilor de la Tribunalul Mureş a decis, marţi, suspendarea şedinţelor de judecată zilnic, timp de o jumătate de oră, până la abrogarea unor prevederi ale OUG 7/2019, prin care s-au adus modificări legilor justiţiei, iar magistraţii vor purta brasarde albe.

"Adunarea Generală a judecătorilor de la Tribunalul Mureş, întrunită în şedinţa din data de 5 martie, a hotărât ca, începând cu data de 6 martie, până la data abrogării OUG nr.7/2019, în partea care excedează reglementarea privind accesul şi respectiv promovarea în profesia de magistrat, judecătorii Tribunalului Mureş vor adopta ca formă de protest suspendarea zilnică a activităţii, timp de o jumătate de oră, în intervalul ora 9,30-10,00, precum şi purtarea de banderole albe", au arătat judecătorii Tribunalului Mureş.

Pe perioada suspendării vor fi judecate doar cauzele care au caracter urgent.

De asemenea, Adunarea Generală a judecătorilor de la Judecătoria Târgu Mureş a decis, începând din această săptămână, până în 15 martie, să suspende şedinţele de judecată câte o jumătate de oră zilnic, timp de două săptămâni, în semn de nemulţumire faţă de modul de adoptare a OUG 7/2019.

Astfel, în perioada 4-15 martie 2019, Judecătoria Târgu Mureş îşi suspendă şedinţele de judecată de la ora 10,00 până la ora 10,30.

Săptămâna trecută, timp de patru zile consecutiv, magistraţii din Târgu Mureş, judecători şi procurori, au protestat în faţa Palatului de Justiţie cerând abrogarea parţială sau integrală a OUG 7/2019. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Poliția Capitalei pusă în genunchi în fața interlopilor de șeful Bogdan Berechet

2 Șerpăria asta este Poliția Română? Amănunte incredibile publicate de o jurnalistă celebră

3 VIDEO Categoria „valori” / Ăla de lângă Bercea Mondial este președintele PSD Olt, cel care i-a luat locul tracto…

4 EXCLUSIV Traian Băsescu NU va candida la Primăria Capitalei!

5 Revolta lui Adi Hădean / Am ajuns să mâncăm „nutreţ livrabil cu trei linguri de sare şi una de monoglutamat de …