Tricou cu imaginea lui Vladimir Putin, afișat la Istanbul de un jucător rus

Tricou cu imaginea lui Vladimir Putin, afișat la Istanbul de un jucător rus

Dmitri Tarasov, mijlocașul echipei Lokomotiv Moscova, a afișat un tricou pe care imprimată imaginea președintelui Rusiei, Vladimir Putin, în ținută militară, marți seara la Istanbul, cu ocazia partidei împotriva formației turce Fenerbahce Istanbul (scor 0-2), din cadrul primei manșe a șaisprezecimilor de finală ale competiției Europa League la fotbal.

La finalul întâlnirii, Tarasov și-a scos tricoul de joc lăsând să se vadă un alt tricou pe care figura imaginea lui Vladimir Putin purtând o beretă verde sub care era scris în limba rusă: "Cel mai politicos președinte".

Aceste cuvinte fac referire la un eufemism utilizat în Rusia pentru soldații ruși care au efectuarea anexarea provinciei ucrainene Crimeea, în 2014, care sunt cunoscuți drept "oameni politicoși".

Gestul lui Dmitri Tarasov a avut loc pe fondul unor relații extrem de tensionate între Turcia și Rusia, după ce aviația turcă a doborât un avion de vânătoare rusesc, pe 24 noiembrie 2015.

Cele două țări duc, de altfel, un război prin intermediari în Siria, unde turcii susțin grupările rebele care luptă împotriva armatei lui Bashar Al-Assad, sprijinit de Rusia. Însă schimburile dure de replici din ultimele zile au generat îngrijorare în legătură cu posibilitatea unei confruntări directe între Moscova și Ankara.

Marți seara, niciun incident nu a fost semnalat între suporterii celor două cluburi care s-au întâlnit la Istanbul, chiar dacă antrenorul lui Fenerbahce, portughezul Victor Pereira, a deplâns faptul că omologul său de la Lokomotiv, Igor Cerevcenko, nu i-a răspuns la salut.

Conform BBC, clubul Lokomotiv Moscova riscă acum să fie sancționat de UEFA, deoarece forul fotbalistic european nu permite niciun fel de gest cu semnificație politică în cursul jocurilor.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...