Trif (PSD): La referendum să întrebăm dacă poţi să fii preşedinte dacă ai cumpărat case cu acte false

Preşedintele PSD Sibiu, ministrul Turismului, Bogdan Trif, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să întrebe alegătorii la referendum dacă mai poţi să fii preşedinte al României, după ce ai cumpărat case cu acte false.

"Discutam şi cu domnul vicepremier înainte că se tot discută despre ce întrebare să fie la referendum şi ziceam poate îi dăm o idee domului preşedinte, de întrebare, dacă poţi să fii preşedinte al României dacă ai fost declarat cumpărător de rea credinţă, de case. Cu alte cuvinte, dacă ai pus la documentaţia de cumpărare acte false, mai poţi să fii preşedinte? Pentru că instanţa l-a declarat cumpărător de rea credinţă, de case. Haideţi să vedem un pic, că poate îi dăm o idee domnului preşedinte şi atunci o să fie asta întrebarea la Referendum. Cred că ar fi foarte interesant. Mai mult decât atât, această întrebare este susţinută de faptul că domnul preşedinte uită să răspundă cum a achiziţionat acele case din meditaţii şi uită să răspundă cum a pierdut acele case în instanţă fiind declarat cumpărător de rea credinţă. Adică este un lup moralist la Cotroceni care încearcă să păcălească oamenii încă o dată. Nu o să-i mai iasă cu siguranţă", a afirmat Bogdan Trif.

Şi vicepremierul şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Vasile-Daniel Suciu, şi-a declarat susţinerea pentru această idee.

"Este o idee bună", a spus Suciu, referindu-se la propunerea lui Bogdan Trif.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, Călin Popescu-Tăriceanu şi Liviu Dragnea, scrisoarea cu privire la temele referendumului naţional care va fi organizat pe 26 mai.

"În temeiul dispoziţiilor art. 90 din Constituţie, precum şi ale art. 2 şi art. 11 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, intenţionez să cer poporului să-şi exprime, prin referendum, voinţa suverană cu privire la următoarele probleme de interes naţional: interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie; interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare corelată cu dreptul altor autorităţi constituţionale de a sesiza direct Curtea Constituţională cu privire la ordonanţe. Având în vedere dispoziţiile legale menţionate, consult Parlamentul cu privire la organizarea unui referendum naţional referitor la problemele sus-menţionate", precizează Iohannis, în scrisoarea transmisă conducerii Parlamentului. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Acest mesaj va produce un cutremur în România

2 Cum se spală banii negri în Famiglie / Ilie Sârbu și-a luat apartament de două milioane de lei. Fiica Daciana i-…

3 Documente / „Pute rău! Miros de cătușe cu o duhoare puternică de corupție la achiziția celor 115 milioane de măș…

4 VIDEO Priviți, despre Armata Panterelor Negre care patrulează pe străzile orașelor din America nu vorbește nim…

5 BREAKING A explodat prima bombă în București! Robert Negoiță, primarul sectorului 3, anunță că nu va candida p…