TROMPETA îl face REPETENT pe Nicușor Dan, doctor în matematică la Paris!

TROMPETA îl face REPETENT pe Nicușor Dan, doctor în matematică la Paris!

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică, cu privire la decizia USR de a iniţia un referendum pentru demiterea sa după primul an de mandat, că ''repetenţii şi chiulangii clasei vin să facă revoluţie printre elevii care vin la ore'', situaţie care a făcut-o să se simtă ''rănită''.

''Astăzi când am văzut (…) tot ei care nu au făcut nimic pentru Bucureşti şi au blocat toate proiectele iniţiate de mine şi de majoritatea ALDE-PSD vor să iniţieze un referendum, repet chiulangii şi repetenţii clasei vin să facă revoluţie într-o clasă printre elevii care vin la ore, studiază, chiar m-am simţi rănită de-a dreptul şi nedreptăţită'', a comentat la un post de televiziune Gabriela Firea anunţul USR privind posibilitatea de a iniţia un referendum pentru demiterea sa la finalul primului an de mandat.

Ea a afirmat că anunţul USR este ''tragic comic'' şi că ea se bazează în continuare pe ''inteligenţa bucureştenilor''.

Acesta a susţinut că până acum a fost ''caldă şi prietenoasă'', dar că va avertiza de acum încolo la toate posturile TV cu privire la pericolul reprezentat de USB, un ''ONG plătit din afară''.

''Dacă până acum am fost (…) caldă şi prietenoasă, începând de azi vreau să folosesc tot timpul care mi se dă la dispoziţie pe posturile de televiziune şi să îi avertizez pe toţi românii de pericolul care înseamnă acest USB transformat în USR. Dacă verm să nu ne mai aparţinem, să fi teleghidaţi din afara ţării, să ne fie ruşine că suntem atunci să ne îndreptăm către acest ONG plătit din afara ţării care sabotează Capitala'', a accentuat Firea.

USR ia în calcul convocarea unui referendum pentru demiterea primarului general, Gabriela Firea, după împlinirea unui an de mandat, a anunţat duminică Nicuşor Dan, arătând că în primele cinci luni a scăzut transparenţa în cadrul Primăriei, iar social-democrata a avut ''o activitate deplorabilă''.

Cine este Nicușor Dan

Nicușor Dan s-a născut la Făgăraș, județul Brașov, România, la 20 decembrie 1969 într-o familie în care tatăl era muncitor, iar mama contabilă. A absolvit, cu Diplomă de Bacalaureat, cursurile Liceului Teoretic „Radu Negru” (acum Colegiul Național Radu Negru) din localitatea natală, secția matematică-fizică, în anul 1988. În timpul liceului, a obținut medalia de aur la Olimpiada Internațională de Matematică în anii 1987 și 1988. La vârsta de 18 ani, s-a mutat la București pentru a studia matematica la Universitatea din București.

În 1992, Nicușor Dan a plecat în Franța pentru a-și continua studiile: a urmat cursurile École Normale Supérieure, una dintre cele mai prestigioase grandes écoles franțuzești, apoi a urmat cursurile de master la Universitatea Paris XI și și-a prezentat teza de doctorat în matematică la Universitatea Paris-XIII. S-a întors în București în 1998, spunând că nu s-a putut adapta la cultura franceză și că dorea să ajute la schimbarea României.

Nicușor Dan a fost unul dintre fondatorii și primul director administrativ al Școlii Normale Superioare București, o universitate creată pe modelul École Normale Supérieure în cadrul Institutului de Matematică din Academia Română. În momentul de față, este profesor de matematică și cercetător la acest institut al Academiei Române.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

2 Experţi şi foşti oficiali de la Pentagon au simulat un război din cauza Taiwanului: Pierderi grele atât pentru China, cât şi pentru Statele Unite

3 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori

4 Foarte interesante amănunte!

5 Pe orbita Pământului zboară două avioane spațiale misterioase...