Trompeta PSD, Antena 3, anunță că Petre Daea ar putea fi demis de la conducerea Ministerului Agricultorii

Trompeta PSD, Antena 3, anunță că Petre Daea ar putea fi demis de la conducerea Ministerului Agricultorii

Conducerea Partidului Social Democrat este nemulțumită de modul în care Petre Daea a gestionat situaţia creată de cerealele ieftine ucrainene ajunse pe teritoriul României.

Conducerea Partidului Social Democrat îi reproșează lui Petre Daea, ministrul Agriculturii, că a trimis cu întârziere Comisiei Europene datele despre situaţia creată de cerealele ieftine ucrainene ajunse pe teritoriul nostru, conform Antena 3 CNN.

În prezent, ministrul Agriculturii se află la Bruxelles, unde încearcă să schimbe decizia Comisiei Europene. România urmează să primească doar 10 milioane de euro compensații pentru fermierii români, mult mai puțini bani decât Bulgaria, spre exemplu, care, deși are un teritoriu mai mic și mult mai puțini fermieri, va primi de la comisie 16 milioane de euro drept compensații.

Conform unor surse din PSD citate de Antena 3 CNN, este puțin probabil ca Petre Daea să reușească să schimbe în vreun fel decizia CE.

Petre Daea e acuzat că a trimis târziu către Bruxelles dosarele de daună, iar Comisia Europeană nu a avut suficiente date pentru a acorda compensații fermierilor români.

Liderii PSD s-au reunit în şedinţă pentru a discuta inclusiv despre susţinerea lui Nicolae Ciucă la alegerile prezidenţiale, cu condiţia ca Marcel Ciolacu să conducă guvernul.


Citește și:

populare
astăzi

1 El este interlopul care a închis Taverna Racilor. A făcut toxiinfecție și l-a reclamat pe Pescobar

2 Ion Țiriac, despre cazul Halep: „A făcut o greșeală, una singură. Dacă nu știa, e foarte trist”

3 „Sunt dezgustată” / Andreea Antonescu, după ce ar fi fost refuzată de Cătălin Bordea

4 „Mai degrabă, era așa adoptată să zic” / Prima declarație oficială a băiatului lui Buzatu despre amanta baronului PSD

5 Liderul PSD, avalanșă de gafe și minciuni în emisunea lui Gâdea, la Antena 3