Trompeta PSD, Antena 3, anunță că Petre Daea ar putea fi demis de la conducerea Ministerului Agricultorii

Trompeta PSD, Antena 3, anunță că Petre Daea ar putea fi demis de la conducerea Ministerului Agricultorii

Conducerea Partidului Social Democrat este nemulțumită de modul în care Petre Daea a gestionat situaţia creată de cerealele ieftine ucrainene ajunse pe teritoriul României.

Conducerea Partidului Social Democrat îi reproșează lui Petre Daea, ministrul Agriculturii, că a trimis cu întârziere Comisiei Europene datele despre situaţia creată de cerealele ieftine ucrainene ajunse pe teritoriul nostru, conform Antena 3 CNN.

În prezent, ministrul Agriculturii se află la Bruxelles, unde încearcă să schimbe decizia Comisiei Europene. România urmează să primească doar 10 milioane de euro compensații pentru fermierii români, mult mai puțini bani decât Bulgaria, spre exemplu, care, deși are un teritoriu mai mic și mult mai puțini fermieri, va primi de la comisie 16 milioane de euro drept compensații.

Conform unor surse din PSD citate de Antena 3 CNN, este puțin probabil ca Petre Daea să reușească să schimbe în vreun fel decizia CE.

Petre Daea e acuzat că a trimis târziu către Bruxelles dosarele de daună, iar Comisia Europeană nu a avut suficiente date pentru a acorda compensații fermierilor români.

Liderii PSD s-au reunit în şedinţă pentru a discuta inclusiv despre susţinerea lui Nicolae Ciucă la alegerile prezidenţiale, cu condiţia ca Marcel Ciolacu să conducă guvernul.


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis